Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Un fost coleg de echipă rememorează: ”Ne uitam la el și nu ne venea să credem”

Nicu Stan 06.05.2021, 15:08
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Un fost coleg de echipă rememorează: ”Ne uitam la el și nu ne venea să credem”

Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Un fost coleg de echipă rememorează momentul în care Briliantul se afla la începutul unei cariere fulminante.

Cum a ajuns Adrian Mutu un mare fotbalist. Ce spun colegii săi de la FC Argeș, echipa unde a debutat în fotbal Briliantul

S-a aflat care este secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Acesta ar fi talentul cu mingea, dar și un mare tupeu. Un fost coleg de echipă rememorează momentele pe când acesta era jucător la FC Argeș.

Adrian Mutu și-a făcut intrarea în fotbal la Argeșul natal. A devenit rapid o stea a echipei FC Argeș. În acea perioadă, lotul alb-violet era plin cu mari fotbaliști.

Adrian Mutu pe vremea cand juca la FC Arges
Adrian Mutu pe vremea cand juca la FC Arges

Adrian Mutu avea mult tupeu

Sică Bîrdeș, fostul atacant al Piteștiului în ultima perioadă de grație a acestei echipe, a reamintit momente inedite cu Adrian Mutu.

”Sincer, în sinea noastră, cred că toți am știut că va ajunge un mare fotbalist. Nu știu dacă vreunul dintre cei care erau la echipă i-au spus asta. Era evident că are talent. Totuși, pentru vârsta lui, avea destul de mult tupeu. Asta m-a făcut să mă gândesc și la o variantă nefericită. În sensul că ar putea să-și irosească acele calități. N-a fost așa. Adi a ajuns fotbalist mare, iar acel tupeu cred că l-a ajutat”, a spus Sică Bîrdeș, conform playsport.ro.

Adrian Mutu făcea numai ce voia el

Din spusele colegilor săi de la FC Argeș, Adrian Mutu a avut mereu o personalitate puternică. Nimic și nimeni nu-l oprea să facă ce credea el că este bine pe teren. Nimic nu îl interesa când venea vorba despre jocul său.

”Îți dai seama că-l certam. Era mic de vârstă și făcea ce voia el la jocuri. Îl certam, îl amenințam în vestiar, dar el făcea tot ce știa. Nu-l interesa că poate fi apostrofat de colegi sau pedepsit de antrenor. Așa a fost el ca fotbalist. Un jucător cu o personalitate enormă. E drept, că după o perioadă, am văzut cu toții că nu putem să-l schimbăm și am renunțat să îi mai cerem să facă așa cum îi ceream noi”, a mai povestit Bîrdeș.

Adrian Mutu a refuzat să fie schimbat

Microbiștii mai în vârstă își aduc aminte de momentul antologic când Briliantul a refuzat să fie schimbat din echipă. Totul se întâmpla pe 16 august 1998, când Steaua venise la Pitești.

Meciul a fost unul spectaculos. Adrian Mutu împlinise 19 ani și a jucat titular contra roș-albaștrilor. Nemulțumit de randamentul său de până atunci, antrenorul de-atunci al lui FC Argeș, Nicolae Dobrin, a vrut să-l înlocuiască, însă acesta a refuzat să iasă de pe teren.

Replica lui Adrian Mutu pentru Nicolae Dobrin

Cine ești, mă, tu să mă schimbi pe mine?”, i-a replicat Adrian Mutu lui Nicolae Dobrin.

Încăpățânat, Adrian Mutu a refuzat să iasă din meci, însă a marcat golul care a adus victoria echipei FC Argeș.

Urmăriți Impact.ro și pe