Secretul pentru o friptură de miel care se topeşte în gură. Aşa se marinează corect carnea

Stan Filon, Anca Manolica 30.04.2021, 11:17
Secretul pentru o friptură de miel care se topeşte în gură. Aşa se marinează corect carnea

Friptura de miel reprezintă felul principal al celor mai multe români, la masa de Paște. Trebuie însă să știi cum să o prepari, deoarece carnea de miel este destul de pretențioasă. În plus, aceasta poate cădea destul de greu la stomac așa că vă spunem un secret pentru eliminarea tuturor toxinelor.

Iată secretul pentru o friptură de miel care se topeşte în gură

Friptura de miel este una pretențioasă, iar gospodina care o prepară trebuie să cunoască câteva trucuri pentru ca aceasta să iasă perfect. Carnea de miel este destul de toxică, așa că aceasta trebuie ținută în apă rece o noapte, pentru ca toxinele să iasă din carne.

Un alt secret pentru o friptură de miel perfectă este marinada în care trebuie lăsată carnea de miel peste noapte. Aceasta o va frăgezi, iar friptura se va topi în gura celui care o consumă și vă va transforma automat într-un adevărat master chef, cel puțin în ochii celor dragi.

Secretul pentru o friptura de miel care se topeste in gura
Secretul pentru o friptura de miel care se topeste in gura

Condimente proaspete pentru marinadă

Trebuie să folosim condimente de bună calitate, pe care le vom măcina acasă, ca să fie cât mai proaspete. Vom alege o bucată de carne care să aibă și puțină grăsime, astfel încât friptura de miel să nu iasă uscată la cuptor.

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 crenguțe cimbru
  • 400 ml vin alb sec
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper boabe
  • coriandru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Combini toate condimentele măcinate, uleiul, ceapa tocată mărunt și carnea crestată. Freci bine cu marinada rezultată toată pulpa de miel, apoi o pui într-un castron cu capac și o lași la frigider pentru o zi. Înainte să o bagi la cuptor, trebuie însă să aduci carnea la temperatura camerei.

Vom pune alături de carne legume precum ceapă, cartofi, morcovi sau ce alte legume preferi. Se lasă la cuptor până se rumenește bine, iar dacă lichidul a scăzut în timpul coacerii, mai poți adăuga o cană de vin alb. Se mai pot adăuga în tavă și căpățâni de usturoi, pe care mai apoi le poți folosi la un piure de cartofi delicios. Vă urăm poftă bună și Paște liniștit, alături de cei dragi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...