Secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze niciodată. Ce trebuie să pui în mașina de spălat

Anca Manolica 22.09.2022, 16:13
Secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze niciodată. Ce trebuie să pui în mașina de spălat

Negrul este atemporal, măgulitor și poate fi purtat pe tot parcursul anului, dar mai important: negrul se combină bine cu orice! Cu toate acestea, trecerea timpului, spălarea necorespunzătoare și chiar razele soarelui pot decolora foarte ușor hainele negre. Din fericire, acest lucru poate fi remediat. Află secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze niciodată.

Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze

Este aproape imposibil să nu ai acasă un articol de îmbrăcăminte negru: tricouri, pantaloni, rochii, blugi și chiar șosete sau lenjerie de corp. Negrul este preferatul multora. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este atât de comun să avem haine negre, știm cu adevărat cum să spălăm hainele închise la culoare astfel încât să nu-și piardă culoarea?

Pe lângă îngrijirea culorilor, în multe cazuri, hainele închise la culoare pot să se decoloreze și să strice alte articole de îmbrăcăminte, așa că este important să știi cum să speli hainele negre fără să se decoloreze. Descoperiți în rândurile de mai jos cele mai bune sfaturi pentru a îți îngriji și spăla corect hainele negre.

Secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze
Secretul pentru ca hainele negre să nu se mai decoloreze

Trucuri utile

Dacă și tu ești în căutarea modului perfect de spălare a hainelor negre, astfel încât acestea să nu-și piardă culoarea, îți împărtășim câteva sfaturi utile pentru ca hainele tale preferate să reziste mai mult timp. Iată ce ar trebui să faci:

  • Spală hainele pe dos, pentru a proteja materialul de frecarea cauzată de spălare, dar și pentru a evita decolorarea. Iar pe cele delicate, spală-le de mână.
  • Folosește apă rece, deoarece apa fierbinte va decolora hainele negre.
  • Utilizează detergenți speciali pentru haine închise la culoare sau negre, deoarece ei împiedică decolorarea.
  • Pentru a usca hainele, este important să fie puse într-un loc unde nu bate soarele, deoarece și acesta duce în timp la decolorare.

Păstrează negrul cu ingrediente din gospodărie

Oțet – Adaugă o ceașcă de oțet în mașina de spălat pentru că ajută la fixarea culorii negre a hainelor. Mirosul se va evapora în timpul ciclului de spălare.

Piper negru – Pentru a menține culoarea neagră fără a-și pierde nuanța, adaugă în apă o lingură de piper negru în mașină.

Cafea sau ceai negru – Pentru vopsirea țesăturilor maro sau negre. Aceste două ingrediente sunt foarte utile pentru fixarea culorii, deoarece sunt naturale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...