Secretul pe care Regele Charles i l-a spus premierului britanic după moartea mamei sale. „De asta mă temeam”

Ioana Bucur 10.09.2022, 13:51
Secretul pe care Regele Charles i l-a spus premierului britanic după moartea mamei sale. „De asta mă temeam”

O familie în doliu, un popor care și-a pierdut simbolul echilibrului și devotamentului total față de țară. În timp ce se pregătesc funeraliile celui mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit, noul suveran își îndeplinește primele obligații. Camerele de filmat au surprins secretul pe care Regele Charles i l-a spus premierului britanic, Liz Truss, după moartea mamei sale.

Ce i-a spus premierului britanic după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Marți, cu doar două zile înainte de a muri, Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Liz Truss, cea care a devenit premier al Marii Britanii după demisia lui Boris Johnson, și i-a cerut acesteia să formeze un nou Guvern. Vineri, prim-ministrul se întâlnea cu noul rege pentru a-și prezenta condoleanțele penru moartea mamei sale.

Întâlnirea, ce a început în fața camerelor de filmat, a fost una marcată de emoții. După ce a fost poftită de un consilier de la palat să pășească în camera în care o aștepta Regele Charles al III-lea, politicianul a transmis condoleanțe familiei, apoi a strâns mâna monarhului, care i-a mulțumit că și-a făcut timp să vină să vorbească cu el.

„Sunteţi foarte amabilă că aţi venit. Ştiu cât sunteţi de ocupată. Dar a fost atât de emoţionantă această după-amiază, când am ajuns aici, toţi aceşti oameni veniţi să-şi prezinte condoleanţele”, a spus Regele Charles.

Truss a repetat „Majestatea Voastră, vă rog primiți sincerele mele condoleanțe”. Vizibil emoționat de întreaga situație, suveranul a făcut o mărturisire, dezvăluind că moartea mamei sale este un moment de care se temea.

„Sunteţi foarte amabilă. A fost momentul de care mă temeam, după cum ştiu că şi alţi oameni s-au temut de aceasta”, a spus Regele.

Charles, proclamat rege de Consiliul de Succesiune

Marea Britanie a început o nouă eră. Sâmbătă dimineața, Consiliul de Succesiune l-a proclamat în mod oficial rege pe Charles al III-lea, în cadrul unei ceremonii istorice la Palatul St James.

„Defuncta noastră suverană, Regina Elizabeth a II-a, fie-i amintirea binecuvântată şi glorioasă. Prin decesul ei, coroana Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a revenit în mod exclusiv şi de drept Prinţului Charles Philip Arthur George.

Prin urmare noi, lorzii spirituali şi temporali ai acestui tărâm, împreună cu Consiliul privat al Maiestăţii sale şi reprezentanţi ai regatului din teritoriu, cu lordul primar, cetăţeni şi alţii, decretăm acum, printr-o singură voce, prin consimţământul vocii şi inimii, că îl proclamăm pe puternicul Prinţ Charles Philip Arthur George, după moartea regretatei noastre suverane, singurul lord apărător, Charles al III-lea, prin puterea lui Dumnezeu, a Regatului Unit, al tuturor teritoriilor.

Îl declar rege, şeful Commonwealthului, apărătorul credinţei, căruia îi acordăm toată credinţa şi supunerea permanentă, rugându-l pe Dumnezeu, prin care regii şi reginele domnesc, să îl binecuvânteze pe Maiestatea Sa cu ani lungi pentru a domni peste noi. La Palatul St James, 10 septembrie, în anul 2022”, conform proclamaţiei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...