Secretul pe care Nicolae Ceaușescu nu voia să-l afle nimeni. Motivul pentru care a mințit în legătura cu ziua lui de naștere

Fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, a vrut să țină ascunse multe aspecte ale vieții sale. Doar că unele nu au putut rămâne la stadiul de secrete.

Nicolae Ceaușescu a avut o viață pe care mulți istorici preferă și acum să o pună sub lupă și să o analizeze. Una dintre controverse e legată de ziua în care s-a născut fostul dictator al României.

Oficial, lumea știe că acesta s-a născut pe 26 ianuarie 1918. E data la care mai e și acum sărbătorit de nostalgici.

Numai că se pare că povestea nu este cea reală.

De ce a mințit Nicolae Ceaușescu în legătura cu ziua sa de naștere

Ziua de 26 ianuarie era considerată, înainte de 1989, data de naștere a lui Nicolae Ceaușescu.

Numai că un document oficial al Primăriei Scornicești arată că data reală la care s-a născut fostul dictator este, de fapt, 23 ianuarie.

„Act de naştere din anul una mie nouă sute optsprezece luna Ianuarie ziua două zeci şi şase, la orele douăsprezece amiazi. În ziua de două zeci şi trei ale curentei luni, la orele douăsprezece amiazi, s-a născut la casa părinţilor săi din comuna Scorniceşti, Judeţul Olt, un copil de sex bărbătesc căruia i s-a dat prenumele Nicolae, numele de familie fiind Andruţa Ceauşescu, fiu al dlui Andruţa Ceauşescu de ani douăzeci şi cinci, de profesie Agricultor, domiciliat în comuna Scorniceşti, şi al d-ei Licsandra Ceauşescu, născută Florea D. Militaru, de ani două zeci şi patru, de profesie Agricultoare, domiciliată în comuna Scorniceşti”, document Primăria Scorniceşti

Ulterior, au apărut și poveștile despre motivul pentru care Nicolae Ceaușescu apare născut pe 26 ianuarie.

Se pare că, imediat după ce fostul dictator s-a născut – adică într-o zi de miercuri, 23 ianuarie, tatăl său a decis să sărbătorească momentul. Numai că, fiind consumator înrăit de alcool, a petrecut vreme de trei zile.

Așa a ajuns la Primărie abia sâmbătă, adică trei zile mai târziu. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI