”Secretul” lui David Popovici, noua revelație a sportului românesc. Imaginile în care apărea la TV, în urmă cu doar câțiva ani

Iancu Andreea 12.08.2021, 19:44
”Secretul” lui David Popovici, noua revelație a sportului românesc. Imaginile în care apărea la TV, în urmă cu doar câțiva ani

David Popovici este revelația momentului în sportul românesc, după ce tânărul de 16 ani a reușit să doboare mai multe recorduri mondiale pentru categoria sa de vârstă. În plus, performanța sa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 a conturat un viitor strălucitor pentru înotător. Dincolo de orele petrecute la antrenamente și disciplina pe care trebuie să o urmeze sportivul pentru a-și atinge țelurile, puțini știu care au fost primele imagini cu sportivul la TV.

Primele imagini cu David Popovici la TV. Le știi cu siguranță!

Tânărul de 16 ani, care a făcut senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, nu mai are nevoie de nicio prezentare. David Popovici este un înotător care s-a remarcat prin record după record, în ciuda vârstei sale extrem de fragede, concurând recent inclusiv umăr la umăr cu sportivi cu performanțe mondiale. Dincolo de reușitele sale, puțini cunosc de fapt primele imagini care l-au făcut ”celebrui” pe sportivul român.

Mezinul delegației României de la Jocurile Olimpice a făcut să ne tresară inimile la fiecare probă. După ce a bătut recordul la europenele de juniori de la Roma, el a surprins și cu performanța de la Jocurile Olimpice, uimind cu evoluția din finalele de 100 și 200 de metri liber. Chiar dacă a fost la două sutimi de medalia de bronz, iar în finala de 100 m liber s-a clasat pe locul 7, sportivul este încrezător. Totuși, în spatele reușitei sale se află și sprijinul familiei, care i-a stat alături necondiționat.

David Popovici, într-o cunoscută reclamă TV

Primele imagini cu David Popovici la un post de televiziune din România au apărut în 2019, atunci când sportivul a fost protagonistul unei reclame la uleiul de pește Möller’s. În clip, apar și părinții lui David, care îl încurajează și îl susțin oriunde acesta ar merge.

Sportivul a început să practice înotul din cauza unei probleme medicale

David Popovici este un sportiv de admirat, însă puțini cunosc faptul că pasiunea sa pentru înot a venit din cauza unei probleme medicale. După ce medicul a descoperit că tânărul suferă de scolioză, i-a recomandat înotul. Astfel, David s-a îndrăgostit de acest sport și s-a lăsat pe mâna antrenorului Adrian Rădulescu, alături de care lucrează încă de când avea 9 ani.

Era modelul potrivit pentru sport, înalt la vârsta lui, membre lungi, energie multă și un pic de burtică. Asta a dispărut însă repede. Îi plăceau de la început provocările, competiția. Antrenamente, întreceri, ștafete, la toate se cupla total, a declarat antrenorul puștiului.

Talentul tânărului era remarcat la doar un an distanță de la primul contact cu apa. Astfel, la vârsta de 10 ani, David deja bătea primul record.

Atunci a bătut primul record național, deși nu avea cea mai bună tehnică, dar baza era mindsetul. Și-a pus în cap un scop și a ajuns acolo. De aici am pornit, a explicat antrenorul lui.