Secretul găluştelor perfecte pentru supă. Nu e vorba de ingrediente. Ce trebuie neapărat să faci

Ana Anitoiu 05.01.2022, 18:32
Secretul găluştelor perfecte pentru supă. Nu e vorba de ingrediente. Ce trebuie neapărat să faci

Secretul găluştelor perfecte pentru supă este extrem de simplu de aplicat și nu ține de ingredientele folosite, ci de evitarea unei greșeli în metoda de lucru. Mai ales în sezonul rece, o farfurie cu acest preparat cald îți poate reda buna dispoziție și confortul de care ai nevoie. Iată ce trebuie să faci pentru ca rezultatul să fie absolut încântător.

Cum să pregătești găluștele perfecte pentru supă

Nimic nu se compară cu mirosul unei supe de pui sau de vită cu găluște și legume, în timpul iernii. Însă, dacă nu pregătești corect găluștele astfel încât să iasă pufoase, încântarea se poate transforma brusc în dezamăgire. Pentru ca ele să fie perfecte, trebuie să știi ce greșeală să eviți.

Ingredientele de care ai nevoie ca să pregătești cele mai pufoase găluște pentru supă sunt: trei ouă, de preferat medii; 300 de grame de griș și un praf generos de sare. Atât. Modul de pregătire este simplu. Mai întâi, separi ouăle și bați albușurile spumă tare, după care torni gălbenușurile peste spumă, unul câte unul, alături de un praf de sare, și amesteci încet, de jos în sus.

Secretul galustelor perfecte pentru supa
Supa cu galuste

După aceea, trebuie să adaugi grișul în ploaie și să amesteci cu grijă, astfel încât acesta să nu formeze cocoloașe. Când amestecul devine suficient de gros, udă o linguriță în supă și apoi ia cu aceasta din compoziție. Apoi, coboar-o în supă și repetă procedeul, ca să formezi rând pe rând găluștele.

Ulterior, lasă găluștele să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde. După aceea, toarnă o cană cu apă cât mai rece – de preferat apă îmbuteliată – peste toate găluștele. În final, poți să adaugi pătrunjelul și să oprești focul. Vezi și un alt mod de a prepara găluște!

Secretul găluștelor perfecte pentru supă ține de evitarea unei greșeli

Secretul pentru cele mai bune găluște este ca după ce ai pregătit compoziția de ouă, griș și sare să nu lași amestecul prea mult timp până să începi să le formezi. Ideal este să ai supa aproape gata atunci când te apuci de pregătirea lor și să le adaugi imediat ce aluatul lor este gata.

Atenție! Compoziția ideală pentru cele mai pufoase găluște trebuie să fie suficient de densă astfel încât să nu curgă. În cazul prima gălușcă din supă se destramă, înseamnă că trebuie să mai pui în aluat o linguriță de griș și să amesteci sau să lași amestecul să stea timp de unul sau două minute și să încerci din nou.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...