Secretul fericirii, dezvăluit de un medic neurochirurg celebru. Obiceiul zilnic ne schimbă imediat starea de spirit. „Te face să plutești”

Ioana Bucur 02.10.2022, 15:16
Secretul fericirii, dezvăluit de un medic neurochirurg celebru. Obiceiul zilnic ne schimbă imediat starea de spirit. „Te face să plutești”

În condițiile în care numărul celor care nu mai reușesc să găsească motive de bucurie în viața lor este în creștere, secretul fericirii a fost dezvăluit de unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici neurochirurgi de la noi din țară. Un obicei zilnic, cât de poate de simplu și banal, ne poate schimba imediat starea de spirit. Sfaturile de aur ale specialistului.

Un neurochirurg celebru a dezvăluit secretul fericirii

În condițiile în care prezentul este marcat de griji și probleme, de la știrile ce vin despre războiul din Ucraina până la realitatea scumpirilor ce anunță o iarnă cu facturi uriașe, parcă devine din ce în ce mai greu pentru mulți să mai găsească motive de bucurie în viață.

Medicul Alexandru Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați neurochirurgi de la noi din țară, a dezvăluit secretul fericirii. Este vorba despre un gest banal și cât se poate de simplu pe care îl putem face și ar trebui să îl facem în fiecare zi și care are puterea de a ne schimba complet starea de spirit.

Specialistul ne îndeamnă să închidem toate știrile negative, să eliminăm toți factorii ce ne influențează în mod negativ sistemul nervos și să ascultăm muzică, explicând ce efecte are aceasta asupra creierului.

„Muzica ne influenţează total. Muzica nu face parte din neuroştiinţe, adică din neurochirurgie sau neurologie. Muzica face parte din cu totul altceva, face parte din fiinţa noastră. Datorită acestei muzici impactul pe care îl primim prin sistemul auditiv se difuzează în întreg creierul şi are loc o emulaţie, o infuziune a tuturor centrilor nervoşi.

Staţi undeva sub o cupolă de muzică, poate să fie la o filarmonică, într-un amfiteatru deosebit, într-o biserică, uitaţi-vă în sus, uitaţi-vă în jos, şi, în cadrul muzicii care se percepe, vă transformă într-o mişcare cerebrală cu totul deosebită şi începeţi să plutiţi, intraţi într-o transă.

De ce se produce această transă? Pentru că muzica deschide foarte mulţi centri nervoşi. Centrii nervoşi, ca nişte luminiţe, încep să se conecteze între ei şi dintr-odată se produce o deschidere a unor căi pe care noi nu le avem percepute în faţa noastră şi încep să se deschidă treptat, treptat”, a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, membru onorific al Academiei Române.

Secretul fericirii, dezvăluit de un medic neurochirurg celebru. Obiceiul zilnic ne schimbă imediat starea de spirit. „Te face să plutești”
Prof. Alexandru Vlad Ciurea

„Te face să plutești”

Experimentele realizate de-a lungul timpului au scos la iveală și ce ar trebui să ascultăm pentru a aduce armonie în minte și în suflet. Evident, alegerea cea mai bună diferă de la om la om, în funcție de preferințe, însă se pare că există și un numitor comun: Mozart.

„Rămâneţi pe muzică, muzică frumoasă, cea care vă place. S-a constatat că muzica lui Mozart deschide foarte mulţi centri nervoşi, element esenţial care s-a dovedit pe bază de RMN funcţional. De ce Mozart şi de ce nu Beethoven sau Bach, nu ştiu să explic exact. Dar muzica lui Mozart este frumoasă, te face să pluteşti”, a mai spus medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...