Secretul din familia premierului Florin Cîțu. De ce și-a dat fratele în judecată

Diana Radu 02.03.2020, 15:06
Secretul din familia premierului Florin Cîțu. De ce și-a dat fratele în judecată

Florin Cîțu, premierul desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou guvern și-a dat în judecată fratele anul trecut. Procesul în Cîțu s-a judecat cu fratele său, George a fost înregistrat pe 22 iulie 2019, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea. Care este motivul pentru care Cîțu și-a chemat fratele în instanță?

Premierul desemnat, Florin Cîțu și-a dat fratele în judecată

Fostul ministrul al Finanțelor și-a dat în judecată fratele pentru averea moștenită de la părinții lor. Potrivit declarației de avere din 22 noiembrie 2019 completată de Florin Cîțu în calitate de ministru al Finanțelor, în posesia acestuia și a fratelui său George figura un teren  agricol de un hectar, un teren forestier de 75 de hectare şi unul intravilan de 1.250 metri pătraţi, toate în Vâlcea. Terenurile, potrivit declarației de avere erau primite ca donație de la Elena și Vasile Cîțu.

florin citu, secret de familie, george citu, judecata, frate, premier
Premierul desemnat, Florin Cîțu și-a dat fratele în judecată. Sursă foto: G4media

De asemenea, cei doi frați au mai moștenit de la părinți și o casă de 130 metri pătraţi în comuna Goleşti. Toate bunurile au fost primite în 2014, iar premierul și fratele său le dețin în părți egale.

Plângerea făcută de Florin Cîțu a fost respinsă de Judecătăria Vâlcea. „În temeiul art. 411 alin. (1) pct. 2 Cod procedură civilă, dispune suspendarea judecării cauzei privind pe petentul CÎŢU FLORIN VASILE în contradictoriu cu intimatul CÎŢU GEORGE CONSTANTIN. Cu posibilitate pentru toate părţile de a solicita reluarea judecării cauzei. Cu drept de a formula cerere de recurs pe toată durata de suspendare a judecării cauzei, care se va depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Pronunţată astăzi 27.11.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Nici una dintre părţi nu a formulat recurs.

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe Florin Cîțu pentru funcția de premier al României, miercuri seară. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare. Mulțumesc pentru încredere. Vom face lucruri fantastice pentru TOȚI românii!”, a scris premierul desemnat imediat pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe