Secretul din certificatul de naștere al Elenei Ceaușescu. A ținut totul ascuns!

Luiza Moldovan 13.05.2020, 15:11
Secretul din certificatul de naștere al Elenei Ceaușescu. A ținut totul ascuns!

Elena Ceaușescu. „Mamă iubitoare”. „Fiică preaiubită”. Și alte lucruri de genul ăsta era Elena Ceaușescu pentru cei care au avut „privilegiul” să le fie contemporani. Pentru generațiile mai tinere, Elena și Nicolae Ceaușescu au, desigur, o componentă exotică.

„Mamă bună, om politic/ Și prestigios savant”

„Este fiica prea iubită/A acestui brav popor/ De luceferi strajuită/ Și de steagul Tricolor./ E Elena Ceausescu/ Suflet nobil și vibrant/ Mamă bună, om politic/ Și prestigios savant./ Înțeleaptă-i este fapta
Năzuind spre viitor/ Tot cu cinste stă în dreapta/ Marelui conducator” (Corneliu Vadim Tudor).

Cam așa era privită tovarășa Ceaușescu. Sigur, acum pare exotic și amuzant, dar nu, nu a fost așa.

Curiozitatea din spatele cuplului Ceaușescu nu a pierit, ci doar, să spunem, s-a transformat. Odată ce au ajuns la putere, soții Ceaușescu au avut lângă ei o armată de trepăduși care a știut să le falsifice existențele, astfel încât să pară și ei mai oameni.

De exemplu, toată lumea știa că Elena Ceaușescu era mai în vârstă decât Nicolae. Aparent, acest lucru era de neconceput pentru mentalitatea timpului, așa că fakerii de serviciu au schimbat niște cifre în certificatul de naștere al tovarășei, ca să nu fie ea mai mare decât el.

„Mam (sic! n. red.) născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinți (sic!, n. red.) mei se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, în tre (sic! n. red.) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, a scris tovarășa acad. dr. ing în autobiografia sa.

„E Elena Ceaușescu/ Suflet nobil și vibrant/ Mamă bună, om politic/ Și prestigios savant” (Corneliu Vadim Tudor)

Cum o chema, de fapt

Pe care, de altfel, nu o chema Elena, ci Lenuța. Chiar dacă Lenuța e diminutivul Elenei, ea așa a fost trecută în certificatul de naștere. Și asta a fost schimbat. Nu puteai să te numești Lenuța și să conduci ditamai țara!

Așa a devenit Lenuța – Elena. Și nu s-a născut în 1919, ci în 1916, și asta pentru c-așa au vrut organele de partid și de stat. Chiar și acum, în arhivele Primăriei Petrești, se găsesc aceste acte falsificate.

În momentul de față, în arhiva Primăriei Petrești, fosta soție a lui Nicolae Ceaușescu apare cu numele de ”Elena”, iar anul nașterii este în continuare 1919 și nu cel real, 1916.

Urmăriți Impact.ro și pe