Secretul cu bicarbonat pentru cea mai bună ceapă caramelizată. Iată cum trebuie s-o prepari

Iancu Andreea 19.10.2020, 11:27
Secretul cu bicarbonat pentru cea mai bună ceapă caramelizată. Iată cum trebuie s-o prepari

Ceapa caramelizată este atât de savuroasă încât nu îi poți rezista. Totuși, dacă îți dorești să îți uimești invitații, folosește secretul cu bicarbonat de sodiu pentru cea mai bună ceapă caramelizată. Este ideală ca aperitiv, alături de o fasole bătută, în diferite supe sau drept garnitură, lângă o friptură suculentă.

Cum poți să prepari ceapă caramelizată cu bicarbonat de sodiu

Orice preparat reușit are nevoie de un plus de savoare. Iar ceapa, în toate formele sale, poate conferi un gust cu totul special mâncărurilor tale. Totuși, ceapa caramelizată este ideală alături de numeroase preparate și în felurite combinații. Pentru a obține o ceapă caramelizată de excepție, folosește secretul cu bicarbonat de sodiu.

De ce să pui acest ingredient în ulei, când prăjești ceapa, te întrebi. Ei bine, adăugând bicarbonat de sodiu în uleiul în care prăjești ceapa, aceasta din urmă se va carameliza mai rapid. Astfel, atunci când ai prea multe rețete pe cap, poți economisi timp doar folosind acest secret.

Cum prepari cea mai bună ceapa caramelizată foto - Pexels
Cum prepari cea mai bună ceapa caramelizată
foto – Pexels

Trucuri în bucătărie

De altfel, „meseria” de gospodină te învață să folosești numeroase trucuri, care să te ajute în bucătărie. Astfel, vei putea să îți termini treaba rapid și îți vei ușura munca. Unele dintre aceste trucuri din bucătărie sunt cu adevărat utile.

  • De exemplu, atunci când toci fructe sau legume pe tocător, ți se întâmplă adesea ca acesta să alunece. Încearcă să așezi o cârpă sau o bucată de prosop de hârtie sub el și vei împiedica alunecarea.
  • Dacă îți plac preparatele pe bază de avocado, dar nu știi cum să scoți mai ușor sâmburele, alege să folosești un cuțit. Cu ajutorul vârfului înfipt în sâmburele de avocado, vei putea să te bucuri mai repede de acest ingredient.
  • Adori aspectul perfect al feliilor de cartofi, tăiate parcă de un specialist în domeniu?! Poți obține și tu astfel de felii perfecte dacă utilizezi aparatul de feliat mere. Indiferent dacă îi pui la cuptor sau îi prăjești, cartofii tăi vor arăta impecabil.
  • În cazul în care lămâile îți dau bătăi de cap, bagă-le la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde înainte de a stoarce sucul. Coaja dură se va înmuia și tu vei obține sucul mai ușor.
  • Atunci când prepari desertul preferat, cu unt, folosește un truc simplu dar eficient. Alege să congelezi bucata de unt în prealabil și apoi dă-o pe răzătoare. În acest mod, untul va fi încorporat mai ușor și repede în compoziția desertului.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...