Secretul celor mai bune chiftele de post. Ingredientul special care le dă un gust senzațional. Nu simți că nu au carne

Anca Manolica 15.11.2022, 09:36
Secretul celor mai bune chiftele de post. Ingredientul special care le dă un gust senzațional. Nu simți că nu au carne

Dacă și tu te numeri printre cei care țin post sau pur și simplu nu consumă preparate din carne, și nu mai știi ce să faci de mâncare, noi venim în ajutorul tău cu o rețetă de chiftele de post. Cu siguranță, toți cei care vor gusta din preparatul tău vor fi plăcut impresionați de gustul savuros. Ce ingredient special să adaugi.

Cum faci cele mai bune chiftele de post

Aceste chiftele de post sunt de-a dreptul delicioase, iar prepararea lor nu este deloc costisitoare. Ele pot fi servite atât de cei care țin post, cât și de către persoanele care doresc să consume mai multe legume în alimentația de zi cu zi. Așadar, hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară această rețetă gustoasă de chiftele.

Ingrediente (pentru patru porții)

  • două căni de fasole boabe
  • 2-3 felii de franzelă
  • o cană de orez
  • o ceașcă de ulei
  • două cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • un morcov
  • un păstârnac
  • două frunze de dafin
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 grame de făină
  • sare, cimbru, după gust.
Secretul celor mai bune chiftele de post
Secretul celor mai bune chiftele de post

Mod de preparare

Această rețetă se prepară preponderent în mănăstiri și în familiile ortodoxe din nordul Moldovei. Așadar, haide să vedem cum se face.

Pentru început, se fierbe fasolea după procedura obișnuită, iar după ce se schimbă apa se adaugă morcovul, păstărnacul și ceapa tocate mărunt. Apoi se pun și cele două frunze de dafin și se sărează după gust. Când fasolea este bine fiartă se scurge de zeamă, (aceasta nu se va arunca) și, într-un bol, se adaugă pâinea (înmuiată în zeama de la fasole), usturoiul pisat, un pic de cimbru, dar și mărarul și pătrunjelul tocate după preferințe.

Se amestecă bine compoziția, după care se dă totul prin mașină de tocat (sau la un blender). Compoziția se modelează apoi sub formă de bile, cu un diametru de circa 3 centimetri sau de 5 centimetri în cazul în care se fac plate, grosimea trebuind să fie de cam un centimetru.

Se dau apoi prin făină și se prăjesc în uleiul foarte bine încins. În zeama în care a fiert fasolea se poate prepara și o garnitură gustoasă de orez. Proporția este de trei căni de zeamă la o cană de orez.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Chiftele de post din cartofi. Ies perfect doar dacă respecți acest truc

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...