Secretul celei mai delicioase maioneze de post stă în ingredientul cu care poți înlocui ouăle, dar și în respectarea modului de lucru. Aplicând câteva trucuri simple, preparatul va ieși gustos și cu o textură pufoasă.
Maioneza de post pufoasă poate fi pregătită ușor, din doar trei ingrediente accesibile: 150 de mililitri de lapte de soia sau de migdale, 300 de mililitri de ulei de floarea-soarelui, o lingură de muștar, două sau trei linguri de suc de lămâie și o linguriță de sare sau după gust.
Atenție! Pentru această rețetă, muștarul nu trebuie să fie iute sau cu un gust amar, iar uleiul recomandat este cel de floarea-soarelui, pentru că cel de măsline poate schimba complet gustul preparatului.
De asemenea, foarte important pentru ca maioneza de post să iasă gustoasă și pufoasă este ca laptele vegetal folosit, uleiul și toate celelalte ingrediente să fie la temperatura camerei. Modul de lucru este extrem de simplu. Mai întâi, se toarnă laptele și uleiul într-un blender. Apoi, se adaugă sarea, sucul de lămâie sau oțetul și muștarul și se amestecă.
De asemenea, maioneza de post poate fi făcută cu cartofi și ulei de măsline, pentru cei care îl preferă. Lista completă a ingredientelor necesare este următoarea: doi cartofi; 100 de grame de muștar dulce, fără adaosuri; o lămâie, o lingură de unt de cocos și una de ulei de măsline.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Modul de preparare este simplu. Mai întâi, se curăță cartofii de coajă și se taie, după care se pun la fiert în apă cu sare. După ce se răcesc, aceștia se pun într-un blender și se adaugă peste ei muştarul, untul de cocos topit, uleiul de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Uleiul de măsline dă o consistență mai fluidă maionezei.
Maioneza de post, indiferent de rețeta aleasă, poate fi pregătită cu succes și cu ajutorul unui mixer vertical cu puterea de cel puțin 700W sau chiar de 1000W. Este recomandată mixarea de jos în sus, foarte lent, astfel încât maioneza să nu se taie.