Secretul cartofilor dulci „prăjiți” este cât se poate de simplu. Nu te vei mai întoarce prea curând la rețeta normală după ce vei încerca această variantă ce necesită doar câteva ingrediente ieftine și ușor de găsit în magazinele alimentare. Prepararea este ușoară și poate fi făcută și de persoanele care nu se consideră experte în bucătărie. În plus, durează puțin, iar rezultatul este foarte gustos și nu pune în mare pericol silueta.
Secretul cartofilor dulci „prăjiți” este ca aceștia să fie foarte bine condimentați și acoperiți uniform cu puțin ulei de măsline. Modul de pregătire este extrem de simplu. Înainte de orice altceva, trebuie să speli bine cartofii, să le îndepărtezi coaja, în cazul în care nu-ți place să o consumi, și să-i tai în bastonașe groase.
Mare atenție! Este recomandat ca bastonașele de cartofi dulci să aibă cam aceeași dimensiune, astfel încât să aibă pe cât posibil același timp de coacere. Altfel, unele dintre bastonașe ar putea ieși prea uscate ori chiar arse, iar altele ar putea să se gătească insuficient și să rămână tari.
După aceea, trebuie să pui cartofii dulci într-un bol încăpător și să adaugi peste ei uleiul de măsline, sarea, piperul și rozmarinul. Amestecă foarte bine, astfel încât nicio bucată să nu rămână necondimentată.
Apoi, urmează coacerea cartofilor „prăjiți” fără baie de ulei. Pe o tavă de cuptor acoperită cu o foaie de copt trebuie să așezi cartofii dulci astfel încât să nu se suprapună. Este important să preîncălzești cuptorul. Apoi, trebuie să lași cartofii la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
După ce scoți tava din cuptor, trebuie să lași cartofii să se răcească timp de câteva minute, ca să-ți fie mai ușor să-i pui pe o farfurie fără să-i rupi. Atunci când sunt fierbinți, cartofii dulci sunt lipicioși.
Când sunt gata, cartofii dulci „prăjiți” merg de minune lângă un sos făcut cu iaurt grecesc, ceapă verde, castravete proaspăt şi zeamă de lămâie. Altfel, îi poți consuma și ca garnitură lângă alte preparate precum șnițel de pui, porc sau vită ori diverse fripturi.