Secretul care prelungește durata de viață a electrocasnicelor tale. Ce greșeală nu trebuie să mai faci niciodată

Badea Violeta 08.06.2022, 08:12
Secretul care prelungește durata de viață a electrocasnicelor tale. Ce greșeală nu trebuie să mai faci niciodată

Atunci când cumperi un aparat electrocasnic pentru casa ta, te aștepți ca acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca el să se defecteze, așa că trebuie fie să-l repari, fie să achiziționezi unul nou. Din fericire, există câteva măsuri pe care le poți lua pentru ca aparatele tale electrocasnice să funcționeze mai mult timp, fără probleme și reparații. Iată cum le prelungești viața!

Cum prelungești durata de viață a electrocasnicelor tale

Aproape că nu îți poți imagina cum arăta viața fără frigider, mașină de spălat sau televizor. Aparatele electrocasnice funcționează zi de zi și sunt indispensabile în orice gospodărie.

Ele reprezintă, de asemenea, o investiție considerabilă, așa că este normal să-ți dorești ca aparatele tale electrocasnice să funcționeze bine cât mai mulți ani. Mai jos îți vom prezenta câteva instrucțiuni de întreținere.

Cum ai grija de electrocasnicele tale
Cum ai grija de electrocasnicele tale
  • Spală-le şi curăţă-le cât mai des

Una dintre cele mai bune modalități de a prelungi durata de viață a aparatelor tale și de a reduce costurile de energie este să le cureți cât mai des. Grăsimea, murdăria și alți contaminanți se acumulează frecvent pe aparatele electrocasnice. Iar această acumulare, în timp, le va distruge.

  • Nu folosi substațe chimice dure

Periile abrazive pot deteriora aparatele. De asemenea, același efect nedorit au și produsele chimice agresive. Mai mult, substanțele pot emite vapori nocivi, care pot afecta și sănătatea.

Astfel, specialiiștii recomandă folosirea produselor de curățenie non-toxice făcute în casă. Acestea nu numai că protejează aparatele, ci și sănătatea. De exemplu, bicarbonatul de sodiu poate îndepărta cu ușurință petele, mirosurile și poate lăsa suprafețele complet curate.

  • Evită suprautilizarea

Uneori, cel mai simplu mod de a prelungi durata de viață a unui aparat este să îl oprești. Dacă ești plecat foarte mult timp de acasă, poți apela cu încredere la un temporizator programabil. Este o funcție pe care multe persoane o ignoră, însă ea se poate dovedi extrem de utilă.

  • Programează periodic lucrări de service și întreținere

Dacă nu îți amintești când ai efectuat ultima dată întreținerea aparatelor electrocasnice, ar fi timpul să îți treci în agendă acest lucru. De exemplu, aparatele de aer condiționat au nevoie de întreținere periodică pentru afuncționa în condiții optime. Acest lucru este valabil pentru toate aparatele care funcționează timp de 8 până la 10 ore în fiecare zi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...