Secretul bunicilor pentru cel mai pufos aluat. Cât trebuie lăsat, de fapt, la dospit

Badea Violeta 21.11.2022, 07:55
Secretul bunicilor pentru cel mai pufos aluat. Cât trebuie lăsat, de fapt, la dospit

Ne apropiem cu pași repezi de sărbatorile de iarnă și toate gospodinele au intrat în febra pregătirilor. Toata lumea caută rețete de prăjituri pe care să le pună în aplicare în perioada următoare. Plăcinta nu are cum să lipsească de pe masa de Crăciun, dar cum obții un aluat pufos pentru aceasta? Iată secretul bunicilor!

Cum obții un aluat pufos pentru plăcintă

Pentru o gospodină desăvârșită, nu există nimic mai satisfăcător decât să facă o plăcintă de la zero. Aceste prăjituri extrem de delicioase sunt adesea făcute pentru ocazii speciale și există un motiv întemeiat pentru asta: consumă mult timp.

Acest lucru nu ar trebui, însă, să te sperie! Dacă te-ai simțit vreodată intimidat în legătură cu prepararea unui aluat pentru plăcintă, suntem aici pentru a te ghida și a te încuraja.

Oricine poate face asta. Ai nevoie de doar câteva ingrediente şi de puțină răbdare. Urmeaza pașii de mai jos și fă-le o surpriză delicioasa celor dragi.

Cel mai bun aluat pentru placinta
Cel mai bun aluat pentru placinta

Ingrediente

  • un kg de făină
  • 150 de ml de ulei rafinat
  • 15 g de drojdie uscată
  • 450 de ml de apă caldă
  • două ouă
  • o linguriță de sare
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Mod de preparare

Se pune apa caldă într-un vas adânc, iar apoi se adaugă drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și o lingură de făină. Acum, se amestecă totul cu ajutorul unui tel și se acoperă vasul cu un prosop.

Ulterior, coca se lasă la dospit pentru circa un sfert de oră. După ce a expirat timpul, se încorportează toată făina, uleiul și se frământă foarte bine aluatul.

Mai departe, acesta se pune într-un vas, se acoperă cu un prosop și se lasă, din nou, la dospit timp de 40 de minute. Acesta este, însă, secretul bunicilor pentru un aluat pufos, exact așa cum îl obțineau ei.

Citește și Plăcintă cu varză murată, rețeta bunicii. Secretul păstrat de generații întregi de gospodine!

Cum obții cea mai bună umplutură

Ingrediente

  • 300 de g de brânză de vaci
  • 10 g de pătrunjel
  • 10 g de mărar
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un ou
  • un gălbenuș de ou

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se frământă bine aluatul cu puțină făină și se întinde cu ajutorul unui sucitor de bucătărie. Se ia un cuțit și se fac două tăieturi, dar nu până la capăt.

În vasul cu brânză, se adaugă oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, se amestecă toate ingredientele și se pune umpluta pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.

Se tapetează marginile astfel încât să nu iasă umplutura la suprafață și se împletește plăcinta. Se așează în tava de copt, se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut pentru circa 20 de minute. se unge plăcinta cu un gălbenuș de ou și se dă tava la cuptor pentru circa 40 de minute la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Citește și Ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi în aluatul de cozonac. Multe gospodine greșesc, de asta nu iese pufos!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...