Sebastian Colțescu, atacat dur de un arbitru renumit din România: „Are dereglări grave!”

Marian Cărăvan 09.12.2020, 09:57
Sebastian Colțescu, atacat dur de un arbitru renumit din România: „Are dereglări grave!”

Scandalul de rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu face înconjurul lumii. Meciul din Liga Campionilor, dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir, a fost întrerupt după ce Sebatian Colțescu a fost acuzat că a folosit o expresie cu tentă rasistă, când s-a referit la un membru al staff-ului echipei din Turcia. Sebastian Colțescu este atacat dur de un arbitru renumit din România.

Sebastian Colțescu e atacat dur de un arbitru renumit din România

Episodul de aseară, de la Paris, ne aduce aminte de antecedentele arbitrului Sebastian Colțescu. De altfel, craioveanul a fost atacat dur de un arbitru renumit din România. Analizând prestația lui Sebastian Colțescu de la un meci din Liga 1, fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu a folosit cuvinte dure la adresa celui care acum este în centrul unui scandal de rasism ce face înconjurul lumii. Adrian Porumboiu a făcut referire la meciul Viitorul – Sepsi 4-1, la care Sebastian Colțescu a fost arbitru de centru. Porumboiu a susținut atunci că Sebastian Colțescu a făcut praf meciul și a influențat rezultatul. Mai mult decât atât, l-a atacat dur pe acesta. A folosit cuvinte grele.

„Arbitrajele lui Colţescu nu au loc în niciun colţ de lume. E dezechilibrat mental. Nu poate să conducă meciul. El comite greşeli d-astea câte vrei. Nu e o eroare umană! E setat pe chestii d-astea. E în ADN-ul lui Colţescu. El are o satisfacţie macabră în a schingiui echipe. Are talent! Dar ce să faci cu el? Îţi baţi joc… Când pune ochii pe echipă, ori o arde, ori nu dă nimic împotrivă. Ăsta e Colţescu. E croit pe asta. Nu există meci în care să nu greşească.

Nu-l suspectez de inteligenţă. Dacă vrei un arbitru killer, îl iei pe Colţescu. Execută comanda. E tipul de arbitru rachetă. Are dereglări serioase”, a fost reacția acidă a lui Adrian Pormuboiu la adresa arbitrului care acum e implicat într-un scandal de rasism.

Sebastian Coltescu este in mijlocul unui scandal de rasism care face inconjurul lumii
Sebastian Coltescu este in mijlocul unui scandal de rasism care face inconjurul lumii

Exclus de pe lista FIFA acum 13 ani

Născut la data de 6 mai 1977, la Craiova, Sebastian Colțescu a fost promovat în Divizia A în anul 2003, când a condus la centru meciul dintre Oțelul Galați și Gloria Bistrița, la data de 28 noiembrie. În 2006, a fost înscris pe lista FIFA și a arbitrat o serie de meciuri din Cupa UEFA Intertoto și Cupa UEFA. Debutul său s-a produs la meciul din Intertoto dintre Zrinjski și Marsaxlokk, la 17 iulie 2006.

În 2007 a fost exclus de pe lista FIFA și retrogradat în Liga a II-a în România. A reușit să revină în corpul A de arbitri al țării la finalul anului 2008.

Marți seara, pe 8 decembrie, arbitrul craiovean a fost acuzat de rasism în timpul unui meci UEFA Champions League dintre Paris Saint-Germain și İstanbul Başakşehir, după ce s-a referit la unul dintre componenții staff-ului echipei din Turcia folosind expresia „ăla negru”.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe