Se termină cu distracția la mare. Ludovic Orban anunță că vrea să închidă cluburile

Iancu Andreea 11.07.2020, 12:27
Se termină cu distracția la mare. Ludovic Orban anunță că vrea să închidă cluburile

Primul Ministru, Ludovic Orban a dezvăluit că există probleme privind respectarea regulilor la terase, la benzinării, dar și în cluburile de noapte. Astfel, el a explicat că trebuie luate măsuri la nivelul Guvernului pentru a combate infectarea cu coronavirus.

Ludovic Orban vrea să închidă cluburile

Ludovic Orban a declarat în cadrul unei intervenții, sâmbătă dimineața, că există probleme privind respectarea măsurilor impuse de autorități. Astfel, premierul a mărturisit că există probleme grave în cazul serviciilor de alimentație publică. Potrivit lui Ludovic Orban, nici măcar angajații teraselor și restaurantelor nu respectă regulile de igienă și prevenție.

În ceea ce privește alte servicii de alimentație publică, să știți că avem probleme. Sunt foarte multe terase unde nu se respectă regulile, unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru respectarea regulilor.

Nici în cazul benzinăriilor nu există o respectare a măsurilor. Iar premierul chiar mărturisește că știe situația din experiență proprie.

Să știți că și în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile de pe drumuri care duc spre destinații de vacanță și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie. Oamenii alimentează și dacă n-au mască sunt lăsați, evident, să plătească. Asta nu este acceptabil, iar benzinăriile trebuie să găsească soluții în așa fel încât și cei care nu au mască să aibă posibilitatea de a-și achiziționa o mască înainte să intre în spațiu închis. Nu mai vorbesc de alte activități în benzinării, unde se stă la coadă și dacă ai pe cineva fără mască riscă să infecteze foarte mulți oameni.

Totodată, Ludovic Orban este de părere că ar trebui luată o decizie în privința cluburilor de noapte. Astfel, premierul consideră că după ora 22-23:00, ar trebui ca acestea să fie închise. Asta ar ruina practic activitatea lor, mai ales a celor de la mare care sunt pline în această perioadă.

În cluburi avem din nou probleme. Sunt unele cluburi care nu respectă nicio regulă, părerea mea este că ar trebui închise și aici va trebui să ne gândim foarte bine dacă nu luăm noi niște măsuri, care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22.00 sau 23.00 să se închidă aceste tipuri de activități, a spus Ludovic Orban.

Cluburile ar trebui închise după orele 22-23:00
Cluburile ar trebui închise după orele 22-23:00
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...