Se termină coșmarul românilor care stau la bloc. Amenda a crescut acum la 1.500 de lei pentru acest gest

Stan Filon 01.03.2021, 12:04
Se termină coșmarul românilor care stau la bloc. Amenda a crescut acum la 1.500 de lei pentru acest gest

Autoritățile au de gând să păstreze liniștea în spațiile comune de locuit, cum sunt blocurile. Tocmai ce a fost majorată amenda pentru deranjarea liniștii publice. Celebra ”Lege a Bormașinii” a fost actualizată cu noi amenzi. Acestea cresc, mai ales pentru recidivă!

Amenzi drastice pentru zgomotoșii de la bloc

Oamenii care locuiesc la bloc nu vor mai avea voie să facă zgomote decât în anumite intervale de ore, pentru a nu îi deranja pe ceilalți locatari. Noua lege impune un segment orar clar stabilit în care vecinul va mai putea da găuri în pereți, de exemplu. În același timp, legea impune și amenzi dacă nu este respectat acest segment orar.

Noua lege vine cu completări la cea existentă până acum și amenzile sunt cuprinse între 200 și 1000 de lei. În cazul în care vecinul recidivează și nu ține cont de legislație, legea devine și mai aspră. ”Vecinul” poate primi amenzi cuprinse între 500 și 1500 de lei sau se poate merge până la 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii, dacă persoana respectivă recidivează și încalcă legea în interval de 24 de ore de la prima abatere.

Amenzi drastice pentru zgomotosii de la bloc
Amenzi drastice pentru zgomotosii de la bloc

Nici petrecăreții nu scapă ieftin

”Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora:

Amenda este între 500 – 1.500 lei

Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 – 3.000

Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată prin prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, se spune în noua lege.

Legea este făcută și pentru petrecăreți, nu doar pentru oamenii harnici! Dacă până în prezent, conform unei legi adoptate în 1999, petrecăreții primeau avertisment și apoi amendă, acum s-a trecut direct la amenzi, care au crescut substanțial.

Și aici legea este strictă. Locatarii care dau muzica tare sau fac gălăgie în intervalul orar 24:00 – 06:00 dimineața, pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei. Mai mult de-atât, dacă fapta se repetă în interval de 24 de ore, vor plăti între 3.000 și 6.000 de lei. Dacă au cheltuit toți banii pentru petrecerea respectivă și nu le-a mai rămas nimic pentru a-și plăti amenda există varianta muncii în folosul omunității. Comunitatea se va bucura de 100-150 de ore de muncă venită de la ”petrecăreți”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...