Se strică vremea iar. Sunt anunţate temperaturi aproape de îngheţ în România

Ioana Bucur 26.09.2021, 22:28
Se strică vremea iar. Sunt anunţate temperaturi aproape de îngheţ în România

După un weekend de vară, toamna pare că își intră deplin în drepturi. Meteorologii anunță că vremea se strică iar. Sunt anunțate temperaturi aproape de îngheț în România.

Temperaturi aproape de îngheț în următoarele zile

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat un val de frig în România, după cele câteva zile de vreme frumoasă ce ne-au dus cu gândul mai mult la vară decât la toamnă.

„Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre”, a afirmat Mateescu.

Potrivit specialistului, urmează temperaturi aproape de îngheț la noi în țară. În București, minimele vor ajunge la 7-8 grade Celsius, în Molvova, 5-6 grade, în vestul țării vor fi ceva mai ridicate, atingând 10, chiar 12 grade Celsius.

„Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade probabil chiar valori negative cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova minime de 5-6 grade Celsius inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Se strică vremea iar. Sunt anunţate temperaturi aproape de îngheţ în România

Un nor toxic va traversa România

Norul toxic produs de erupția vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare, pe 19 septembrie, va intra de duminică în România, prin Timișoara, urmând să cuprindă, în doar câteva ore, întreaga țară.

„La nivelul Uniunii Europene funcționează programul de observare a Pământului, respectiv Serviciul de monitorizare a atmosferei, Copernicus. Așa cum arată datele furnizate de acest serviciu putem să observăm că în ultimele zile, în sudul și în estul Europei concentrațiile de dioxid de sulf s-au semnalat pe întreaga coloană de aer și s-au menținut la valori ridicate.

Iar evoluția estimată ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în zona Insulelor Canare duce la idee că și țara noastră se va afla sub incidența acestui nor, dacă azi vorbim într-o primă etapă pentru zona de vest a țări, ulterior vom observa o extindere pentru că circulația aerului realizată din sectorul predominant sud-vestic va favoriza deplasarea către est a norului și va traversa astfel între teritoriul țării în intervalul 26 – 28 septembrie”, a precizat Elena Mateescu.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie va monitoriza evoluția fenomenului.

„Așadar, monitorizăm din punct de vedere meteorologic evoluția, ca urmare a datelor furnizate de acest serviciu și pe măsură ce avem date noi cu siguranță vom veni cu ele în atenția dumneavoastră”, a adăugat directorul ANM Elena Mateescu.