Se schimbă brusc vremea. Uită de zăpadă, meteorologii au făcut anunţul! Ce se întâmplă cu iarna

Andra Daoud 16.01.2022, 13:51
Se schimbă brusc vremea. Uită de zăpadă, meteorologii au făcut anunţul! Ce se întâmplă cu iarna

În timp ce românii așteptau zăpezi și vreme rea în mare parte din țară, așa cum fusese anunțat, iată că prognoza meteo a fost actualizată, iar meteorologii vin cu vești bune. Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare și la ce să ne așteptăm din punct de vedere al vremii. Specialiștii spun că valorile termice sunt mai ridicate decât normalul pentru această perioadă.

Se schimbă brusc vremea, meteorologii au făcut anunțul

Dacă zilele trecute meteorologii veneau cu vești proaste și anunțau ninsori și frig în aproape toată țara, iată că previziunile meteo s-au schimbat complet. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru zilele următoare, iar veștile sunt îmbucurătoare pentru mulți dintre români.

După ce săptămâna trecută ne-am confruntat cu ger de până la -16 grade Celsius, vremea s-a încălzit ușor în weekend, iar tendința se păstrează și săptămâna viitoare. Mercurul din termometre mai urcă cu câteva grade, astfel că zăpezile se vor mai lăsa așteptate, cel puțin deocamdată. Sâmbătă s-au înregistrat chiar și 10 grade Celsius în unele orașe, cu câteva grade mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă.

Deja înregistrăm o creștere a valorilor de temperatură. Chiar ieri, pe parcursul zilei, am înregistrat 10 grade la București, la Drobeta Turnu-Severin, la Drăgășani, Titu, Calafat. În zonele de sud, sud-vest și sud-est a fost cel mai cald.

În această dimineață am avut o minimă de -5/-6 grade în Capitală, -15 la Miercurea Ciuc, iar la acestă oră valorile de temperaturi înregistrează 5 grade la Râmnicu Sărat, 6 la Calafat, 3 la București și, într-adevăr, vor mai crește valorile maxime, pentru că ne așteptăm ca si pe parcursul acestei zile să înregistram mai ales în partea de sud, sud-vest și sud-est a țării valori de până la 7-8 grade, inclusiv în Capitală o maximă de 6-7 grade”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM.

Se schimbă brusc vremea. Uită de zăpadă, meteorologii au făcut anunţul! Ce se întâmplă cu iarna
Vremea se încălzește în aproape toată țara

Ce se întâmplă astăzi cu vremea

Duminică, 16 ianuarie, cerul va fi variabil, mai mult senin în sudul țării. În prima parte a zilei, local vor fi condiții de ceață, în special în vest, nord-vest și centru. Izolat vor fi condiții de burniță și polei, iar vântul va sufla slab până la moderat și va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime pot ajunge până la 9 grade Celsius, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Oltenia și Muntenia.

În București, vremea va fi în general frumoasă duminică. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5-6 grade Celsius și, chiar dacă va fi ușor mai scăzută decât în intervalul anterior, vremea va fi în general plăcută.

Urmăriți Impact.ro și pe