Se schimbă anotimpurile? Când va ninge mult în România, de fapt. Va fi ceva istoric, spun meteorologii

Stan Filon 17.01.2022, 08:53
Se schimbă anotimpurile? Când va ninge mult în România, de fapt. Va fi ceva istoric, spun meteorologii

Românii vor avea parte de un început de primăvară ca în toiul iernii. Chiar dacă în luna ianuarie afară parcă ar fi o toamnă târzie, iată că iarna adevărată va veni…la primăvară. Specialiștii în vremea extremă au spus că încălzirea globală a dat vremea peste cap iar anotimpurile pe care le cunoaștem cu toții se vor schimba radical. Vom ajunge chiar ca vara să aibă 6 luni.

Când va ninge mult în România, de fapt

Românii vor avea parte de un început de primăvară de coșmar! Va ninge puternic, cel puțin în București, după cum anunță meteorologii de la Accuweather. Aceștia spun că va ninge ca în mijlocul iernilor de altădată în București, însă acest episod nu va dura mult.

În prima săptămână a lunii martie, românii se vor bucura de temperaturi care se vor situa între 5 și 11 grade Celsius, însă noaptea acestea vor scădea și până la -2 grade Celsius. Din data de 7 martie 2022, vremea pare să se încălzească. Temperaturile vor crește până la 12 grade Celsius, în termometre, însă la mijlocul celei de-a doua săptămânii, meteorologii transmit că vor exista precipitații, iar noaptea se vor înregistra și -3 grade Celsius, în București.

Cand va ninge mult in Romania, de fapt
Cand va ninge mult in Romania, de fapt

Când își fac apariția ninsorile

Temperaturile vor crește și mai mult în perioada 14 – 20 martie 2022, ajungând chiar și la 15 grade Celsius. În perioada 21 – 27 martie 2022 trendul va fi unul ascendent, în continuare, pentru temperaturi, care vor ajunge chiar și la 17 grade Celsius.

Ei bine, în ultima săptămână din luna martie lucrurile se vor schimba radical. Temperaturile vor scădea brusc, iar ninsorile vor pune stăpânire pe țară. Din 28 martie 2022, temperatura maximă va ajunge la 10 grade Celsius, iar cea minină va ajunge până la pragul de îngheț.

Aceste schimbări bruște de temperatură se datorează, spun specialiștii, încălzirii globale, care favorizează apariția fenomenelor meteo care pot merge de la o extremă, la alta, iar situația nu pare să se îmbunătățească deloc.

„Probabil că 2022 va fi un an în care din nou o să asistăm la fenomene extreme – în primul rând, valuri de căldură destul de accentuate în Europa. E greu de spus dacă sunt de anticipat tornade, dar mă aștept la o tendință de creștere a acestui gen de fenomene – tornade, grindină de mari dimensiuni. Fenomene de acest gen nu sunt raportate numai la stațiile meteo, aici publicul – care a devenit mai atent – ne ajută foarte mult să corectăm date pe care apoi le folosim să facem previziuni, să vedem dacă există un trend în aceste fenomene. Mă aștept ca și anul acesta să fie un an al valurilor de căldură, al fenomenelor extreme. Cumva intrăm într-o nouă normalitate”, declara meteorologul Bogdan Antonescu.

Potrivit specialistului respectiv, dacă poluarea rămâne la același nivel de acum, iar omenirea nu va face nimic să o reducă, în anul 2100 vara va avea nu mai puțin de șase luni. Efecetele vor fi foarte distructive, iar fenomenele meteo extreme precum tornadele se vor înmulți semnificativ, ajutate și de condițiile meteorologice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...