Se restricționează iar libera circulație pe timpul nopții? Premierul Ludovic Orban a dat primele declarații

Stan Filon 24.10.2020, 19:26
Se restricționează iar libera circulație pe timpul nopții? Premierul Ludovic Orban a dat primele declarații

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre restricționarea circulației pe timpul nopții, ca măsură pentru oprirea răspândirii infecției de coronavirus! Așadar, românii ar putea să aibă interzis să mai circule pe străzi pe timpul nopții, în viitorul foarte apropiat.

Românii ar putea să nu mai circule pe timpul nopții, din cauza pandemiei de coronavirus

Șeful Executivului a declarat chiar sâmbătă că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, transmite Agerpres. ”Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a spus Orban.

Premierul a recunoscut că sunt multe localități unde indicele a depășit 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, dar spune că încă se face o evaluare a măsurilor deja adoptate și se așteaptă să se vadă care sunt rezultatele, înainte de aplicarea altor măsuri de restricție.

Romanii ar putea sa aiba parte de noi restrictii
Romanii ar putea sa aiba parte de noi restrictii

Autoritățile încă nu au luat o decizie, dar se fac evaluări

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi „aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”.

Social-democrații cer amânarea alegerilor parlamentare și spun că românii vor fi puși în pericol de infectare, pe când premierul, dar și președintele Klaus Iohannis insistă ca acestea să aibă loc la data stabilită, respectiv data de 6 decembrie.

A izbucnit un adevărat război între Palate pe tema alegerilor parlamentare, după ce Parlamentul a adoptat o lege prin care se spefică faptul că instituția respectivă este cea care stabilește data alegerilor parlamentare, în detrimentul Guvernului. Președintele Klaus Iohannis a cerut reevaluarea legii respective.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...