Se renunță la examenele școlare în 2021. Unde s-a luat această decizie și de ce

Andreea Bisinicu 07.01.2021, 08:27
Se renunță la examenele școlare în 2021. Unde s-a luat această decizie și de ce

Se renunță la examenele școlare în 2021. Unde s-a luat această decizie și de ce. Care sunt țările care vor adopta această metodă. Cum vor fi evaluați acum școlarii, dacă se renunță la metoda de testare. Care sunt metodele de notare și în funcție de ce anume vor putea profesorii să aprecieze nivelul fiecărui elev în parte.

Se renunță la examenele școlare în 2021

Ce face școala online din oameni. În anul 2021, după prea mult timp în care elevii au urmat cursurile școlilor prin intermediul internetului, din cauza pandemiei de coronavirus care a închis instituțiile de învățământ, autoritățile au decis să se renunțe la examenele școlare în anul 2021. Statele care vor adopta această măsură sunt cele din Regatul Unit. Examenele care urmau să fie susținute de elevi vor fi înlocuite de note estimative date de către profesori.

Criteriile de care dascălii vor ține cont atunci când vor nota școlarii sunt, cel mai probabil, activitatea tinerilor de la clasa online, temele realizate pe parcursul semestrului, proiecte, prezentări sau diverse alte evaluări. Oficialii din Scoția și Țara Galilor deja au adoptat această decizie, urmând ca Marea Britanie și Irlanda de Nord să le calce pe urme și să adopte această măsură în decursul zilei de astăzi. Ministrul britanic al Educației a declarat că elevii care nu au tablete vor putea merge la școală fizic, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă a carantinei.

„În lipsa unor examene propriu zise, cel mai probabil profesorul va da elevul o notă estimativă. În funcție de activitatea de la clasă, în funcție de temele de pe parcursul semestrului sau altfel de evaluări. Acestă decizie a fost luată deja în Țara Galilor și Scoția, iar astăzi au adoptat-o și Anglia și Irlanda de Nord. Este vorba despre anularea a două examene, foarte importante dacă ești elev de liceu și vrei să te înscrii la colegiu”, au scris cei de la alephnews.ro .

Cum vor fi evaluati elevii acum, daca nu se mai dau examene
Cum vor fi evaluati elevii acum, daca nu se mai dau examene

Elevii vor face școală online până pe 8 februarie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține elevii for face școală online cel puțin încă o lună de zile. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care s-a decis ca elevii să continue studiile sub formă de școală online. Spre dezamăgirea părinților, tipul de învățământ va continua cel puțin până pe 8 februarie. În ședința de miercuri, 6 ianuarie 2021, a fost adoptată o OUG de modificare a legii 55/2020 cu un articol unic.

Ministrul Educației a completat că dispozițiile prevăzute la art. 38, alin. (1) din legea 55/2020 au avut aplicabilitate până la data de 31 decembrie 2020. Însă, din cauza faptului că pandemia de coronavirus încă afectează sănătatea populației, oficialii au hotărât adoptarea în regim de urgență a cadrului legal de desfășurare a procesului de învățământ.

„În perioada 11.01.2021-08.02.2021, prin excepție de la prevederile alineatului (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național, realizată de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza CNSU, prin ordin al ministrului Educației, se poate dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în online.” a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe