Se redeschid restaurantele și jocurile de noroc. Care este orașul în care viața începe să revină la normal

Iancu Andreea 15.12.2020, 11:07
Se redeschid restaurantele și jocurile de noroc. Care este orașul în care viața începe să revină la normal

Începând de astăzi, 15 decembrie, se redeschid restaurantele și jocurile de noroc într-un oraș important din România. Măsura vine ca urmare a revenirii la scenariul galben, datorat scăderii incidenței cazurilor de Covid-19 sub 3 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Care este orașul în care se redeschid restaurantele și jocurile de noroc

O veste bună pentru locuitorii unui oraș important din România, care se vor putea bucura din nou de ieșirile la restaurant dar și de jocurile de noroc. Astfel, sucevenii se numără printre primii cetățeni care revin la scenariul galben, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat această decizie. Aceasta se datorează faptului că incidența cazurilor de Covid-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Așadar, Municipiul Suceava este orașul din România în care se redeschid restaurantele și jocurile de noroc. Totodată, trecerea la scenariul galben va permite inclusiv organizarea și desfășurarea activităților teatrale, cele din cadrul cinematografelor și restaurantelor la interior, păstrându-se la o capacitate maximă de 30%. Orarul de funcționare al restaurantelor va fi în intervalul 06:00-23:00, păstrându-se însă măsurile impuse prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De asemenea, turiștii se vor putea bucura de funcționarea în același interval orar și a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau oricăror unități de cazare. Pasionații de jocuri de noroc vor avea din nou acces în săli, conform revenirii la scenariul galben.

Orașul Suceava trece în scenariul galben începând de astăzi foto - Pexels
Orașul Suceava trece în scenariul galben începând de astăzi
foto – Pexels

Gura Humorului în scenariul roșu

Pe de altă parte, HG 935/2020 stabilește că în această perioadă operatorii economici care lucrează cu publicul pot funcționa până la ora 21:00. Așadar, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Totuși, excepție de la această măsură o reprezintă operatorii care activează doar în relație cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Aceștia vor putea funcționa între orele 21:00-5:00. De asemenea, farmaciile, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, având grijă să respecte normele de protecție sanitară.

Totodată, începând de luni, 15 decembrie, prin decizia CJSU, orașul Gura Humorului va intra în scenariul roșu tim de 14 zile. Și comuna Bălăceana va urma același scenariu roșu, dar începând cu data de 16 decembrie. Motivul pentru care autoritățile au luat această măsură este faptul că incidența cumulată a cazurilor a depășit pragul de 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, conform monitorulsv.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...