Se redeschid bisericile după 15 mai? Anunțul ministrului de Interne

Luiza Moldovan 05.05.2020, 12:59
Se redeschid bisericile după 15 mai? Anunțul ministrului de Interne

Se redeschid bisericile după 15 mai? Anunțul ministrului de Interne, pe care l-a așteptat foarte multă lume. Cum trebuie să se implice biserica.

Se redeschid bisericile după 15 mai? Anunțul ministrului de Interne

Agitația din străzi este un indiciu destul de clar al faptului că lumea nu mai are dispoziție pentru stat în casă și că, într-un fel, exersează “marea eliberare din 15 mai” încă de pe acum. Marcel Vela a vorbit despre multe schimbări care se vor produce, gradual, în societate. După vestea că se deschid saloanele și muzeele, multă lume s-a întrebat ce are să se întâmple cu bisericile.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că trebuie gândit foarte bine cum se va face acest lucru. În opinia ministrului, majoritatea zdrobitoare a publicului care frecventează biserica are o vârstă înaintată, lucru care e de natură să expună categoria vârstnicilor.

Va fi o provocare să se găsească soluții de distanțare socială la frecventarea bisericilor
Va fi o provocare să se găsească soluții de distanțare socială la frecventarea bisericilor

Biserica trebuie să colaboreze cu ministerul pentru un set de reguli

Ministrul contează mult pe ajutorul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române să vină cu un plan, un protocol, un set de reguli care, într-un fel sau altul, să respecte normele de distanțare socială, dar este clar că acest lucru e foarte greu de realizat.

“La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face. Dacă suntem vigilenţi, vom putea să ne gândim şi la nunţi şi botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane”, a declarat Marcel Vela, potrivit Antena 1.

Marcel Vela a mai spus că pandemia cu care ne confruntăm de câteva luni ne va schimba viața în mod esențial și că va trebui să implementăm noi reguli, să accesăm noi protocoale sociale. Toți specialiștii așteaptă un nou val al pandemiei în toamnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI