Se prelungește starea de alertă după 15 iulie 2020? Anunțul făcut în urmă cu scurt timp de ministrul Sănătății

Iancu Andreea 03.07.2020, 11:22
Se prelungește starea de alertă după 15 iulie 2020? Anunțul făcut în urmă cu scurt timp de ministrul Sănătății

La solicitarea Premierului Ludovic Orban, a fost convocată în această dimineață o ședință de lucru cu miniștrii și șefii de instituții care se ocupă de control în contextul crizei COVID-19. Astfel, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății și Chestorul-șef al Poliției și Secretar de Stat, Bogdan Despescu au făcut precizări. Aceștiau au discutat despre cele mai recente măsuri impuse de noile cazuri de coronavirus din țară. De asemenea, au vorbit și despre prelungirea stării de alertă.

Urmează o nouă perioadă în stare de alertă?

Ministrul Sănătății a precizat că numărul cazurilor de coronavirus din România s-a dublat. Astfel, creșterea este una care arată că regulile impuse de autorități nu sunt respectate. Autoritățile recomandă în continuare măsurile de prevenție.

Tot ce înseamnă criteriu epidemiologic ne indică că măsurile de izolare de 14 zile au dus la rezultatele de acum. Acea izolare pe care am păstrat-o rămâne de bază, în pofida a tot ce se discută, de fake news-uri, site-uri neautorizate rămâne o regulă de bază, pentru tot ce înseamnă familie, vârstnicii, ca persoane în jurul nostru.

De asemenea, autoritățile sfătuiesc populația să țină cont de recomandări. Totodată, se ia în calcul prelungirea stării de alertă după 15 iulie, dacă situația epidemiologică o impune.

Ține doar de noi și de acel spirit civic în respectarea legii. Ne vom gândi dacă prelungim starea de alertă după 15 iulie sau nu. Recomandările sunt pentru populație de a colabora. În continuare se poartă masca. Avem focare în constituire. Recomand în continuare precauție. Nu s-a terminat pandemia. Am ales și ziua de astăzi pentru că vine un weekend. Au fost recomandări CCR pentru claritate, vom reveni asupra lor. E o situație care trebuie gestionată în continuare.

Ministrul Nelu Tătaru și Bogdan Despescu fac precizări cu privire la pandemia cu coronavirus în România Foto - Inquam
Ministrul Nelu Tătaru și Bogdan Despescu fac precizări cu privire la pandemia cu coronavirus în România
Foto – Inquam

Controale aspre pe litoral

Secretarul de stat, Bogdan Despescu, a vorbit despre măsurile luate la nivelul instituției pe care o conduce. Astfel, chestorul-șef al Poliției a explicat că vor exista controale în perioada weekendului pe litoral. De aceea, echipele din teren au fost suplimentate și s-au organizat grupe operative coordonate de prefecți.

Totodată, sunt organizate echipe mixte de polițiști, jandarmi, pompieri, reprezentanți DSV și Protecția Consumatorului. Cele mai vizate zone pentru controale amănunțite sunt spațiile aglomerate, centrele comerciale, piețele sau mijloacele de transport în comun. De asemenea, zona litoralului și cea montană au prioritate.

Acolo unde vom constata încălcări ale legii vor fi luate măsuri ferme, a declarat Bogdan Despescu, chestorul-șef de Poliție și Secretar de stat, conform gandul.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...