Se prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România. Ce măsuri a anunțat premierul Orban

Elena Avramescu / 13.09.2020, 20:55
Se prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România. Ce măsuri a anunțat premierul Orban

Veste proastă pentru români! Nu scăpăm nici de data aceasta de starea de alertă, fiindcă aceasta o să fie prelungită cu încă 30 de zile. Cel care a anunțat acest lucru a fost premierul Ludovic Orban, spunând că luni va avea loc şedinţa de guvern în care se vor lua noile măsuri.

Se prelungește starea de alertă cu 30 de zile în România

În acest sens, Guvernul are mâine programată o şedinţă de guvern în care se va lua decizia de a se prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, însă de data aceasta va relaxa unele restricţii. Premierul Ludovic Orban a a anunțat care este procedura, duminică, în cadrul unui eveniment la Călăraşi.

”Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…)

Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a spus Ludovic Orban.

Se prelungeste starea de alerta cu 30 de zile în Romania
Se prelungeste starea de alerta cu 30 de zile în Romania

Ce măsuri a anunțat premierul Orban

Hotărârea de prelungire a stării de alertă nu a putut să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ. “Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi (joi – n.r.). Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă”, a spus Ludovic Orban miniştrilor, în  şedinţa de Guvern de joi.

În plus, Secretarul de stat în MAI, Gheorghe Sorescu, a declarat că proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi depus cu toate avizele necesare, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ. “Conţine toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (…) De asemenea, conţine măsurile de protecţie sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”, a declarat Gheorghe Sorescu, potrivit informațiilor furnizate de economica.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI