Se pregătește o lege nouă: impozit zero pentru o categorie de români. Cine sunt cei vizați

Stan Filon 19.08.2020, 09:21
Se pregătește o lege nouă: impozit zero pentru o categorie de români. Cine sunt cei vizați

Ajutor nesperat pentru firmele din sectorul HoReCa, grav afectat de pandemia de coronavirus, când au fost închise toate barurile și restaurantele. Un deputat independent a propus un proiect de lege care vizează scutirea de impozite timp de 3 ani pentru toate afacerile de acest tip.

Un deputat independent vrea impozit zero pentru firmele din industria HoReCa

Industria HoReCa a fost printre cele mai afectate de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Peste 400.000 de salariați din acest domeniu au fost loviți de pandemie.

Deputatul independent Marian-Gheorghe Cucșa s-a gândit să întindă o mână de ajutor industriei respective, așa că a depus la Parlament o propunere de lege care prevede ”impozit zero” pentru restaurante, baruri, hoteluri, precum și pentru angajații lor, timp 3 ani.

Un deputat independent vrea impozit zero pentru firmele din industria HoReCa
Un deputat independent vrea impozit zero pentru firmele din industria HoReCa

Firmele vor fi scutite și de plata impozitului pe venit pentru angajați

Astfel, inițiativa legislativă ”privind impozitarea zero a industriei HoReCa”, înregistrată marți la Senat, propune scutire de impozit specific, respectiv de impozit pe venitul microîntreprinderii, pe anii 2020, 2021 și 2022, pentru firmele din următoarele domenii: restaurante, baruri, catering și alte activități de alimentație publică, hoteluri, pensiuni, camping, alte servicii de cazare. În plus, proiectul de lege prevede scutirea de la plata impozitului pe venit pentru angajați.

”Am citit scrisoarea deschisă transmisă de Asociația HORA către Guvern și m-au șocat cifrele. Potrivit analizei făcute de HORA, situația e sumbră. Ideea legii mi-a venit după mai multe discuții cu reprezentanți din domeniu, care se zbat acum să-și țină afacerile pe linia de plutire și am înțeles că le e imposibil să o facă, fără ajutor.

Peste 400.000 de români lucrează în domeniu. Consider că varianta impozitului 0, pentru o perioadă de 3 ani, cât să își revină situația și să se repornească economia, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria.

Cifra de afaceri era, în perioadele bune, 5 miliarde de euro. În cazul în care aveți sugestii care ar putea să ajute domeniul HoReCa și nu numai, aștept să mi le trimiteți”, își explică inițiativa legislativă Marian-Gheorghe Cucșa, într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...