Se plafonează sau nu prețul RCA? Prima reacție de la Ministrul Finanțelor. „Lucrurile pot derapa”

Badea Violeta 17.03.2023, 21:51
Se plafonează sau nu prețul RCA? Prima reacție de la Ministrul Finanțelor. „Lucrurile pot derapa”

Euroins, una dintre cele mai importante companii de asigurări din țara noastră, a intrat în insolvenţă, iar astăzi, pe data de 17 martie, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a oferit o primă reacție referitoare la situația pieţei asigurărilor auto obligatorii. Totodată, acesta a vorbit și despre plafonarea prețului la RCA.

Ministrul Finanțelor, despre plafonarea tarifului la RCA

În urmă cu o săptămână, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunța că preţul poliţei de asigurare RCA se poate plafona, dar numai pentru o perioadă limitată de timp. Însă, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, nu pare încântat de această idee.

Astăzi, 17 martie, oficialul a spus: „Dacă nu faci nimic și doar intervii să stagnezi prețul, după ce această perioadă de intervenție va dispărea, evident lucrurile pot derapa. De aceea este necesar ca în același timp să se facă o serie de acțiuni concrete, astfel încât piața să se echilibreze.

Care sunt soluţiile? Îi lăsăm pe specialiști să vină cu ele pe masă. Evident că avem și noi o serie de opinii, dar totuși cred că trebuie ca fiecare, în partea lui de responsabilitate, să vină cu soluții, pentru că cetățenii așteaptă de la noi soluții – de la noi vorbesc acum la comun”, a spus ministrul de Finanțe.

Citește și Premierul Ciucă, despre problemele de pe piața RCA. „Guvernul ar putea veni să compenseze”!

Adrian Caciu
Adrian Caciu

„Va trebui să avem şi argumente să luăm o anumită decizie”

Întrebat dacă sunt șanse să avem și o acțiune de infringement a Comisiei Europene, dacă intervenim pe piaţă, Adrian Câciu a explicat situația: „Soluțiile cu care trebuie să vină autoritatea cred că trebuie să vină fundamentate, astfel încât să se dovedească că este o situație de piață care a condus la soluția a, soluția b, soluţia c. De asta nu m-aș pronunța în acest moment, fiindcă va trebui să avem şi argumente să luăm o anumită decizie”.

Totodată, ministrul de Finanțe nu s-a putut abține și i-a dat replica fostului premier Florin Cîțu, care a declarat de curând că plafonarea tarifului la RCA ar putea împiedica atragerea de noi companii în piaţă.

„Este opinia dânsului, amintesc doar faptul că legea 21 prevede intervenția pe piață o perioadă limitată de timp, de maxim șapte luni… legea Consiliului Concurenței.

Deci atât timp cât legea permite și dacă este în beneficiul consumatorului, haideți să nu emitem opinii de genul acesta, în care: s-ar putea să.

Cred că oamenii au nevoie de acțiuni concrete. Ce facem să nu crească prețul mâine? Asta e cel mai important pentru cetățean”, a spus Adrian Câciu.

Citește și Euroins, cel mai mare asigurator RCA, faliment oficial: noua lovitură pentru milioane de șoferi români!

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...