Se oprește emisia Antenei 1. Ce s-a întâmplat cu emisiunea Acces Direct

Nicu Stan 07.10.2021, 14:28
Se oprește emisia Antenei 1. Ce s-a întâmplat cu emisiunea Acces Direct

Astăzi se oprește emisia televiziunii Antena 1 după ce CNA i-a dat o sancțiune ce vizează oprirea programului timp de 10 minute. Sancțiunea a venit ca urmare a derapajelor constatate de către Consiliu în timpul emisiunii Acces Direct, când Mirela Vaida și invitații săi au dezbătut cazul gemenilor căzuți de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești.

Antena 1 pune în aplicare sancțiunea primită de la CNA. Este cea mai dură pedeapsă

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat televiziunea Antena 1 cu oprirea emisiei timp de 10 minute ca pedeapsă după ce s-au constatat mai multe greșeli făcute de Mirela Vaida și invitații săi în emisiunea Acces Direct.

În episdul cu pricina a fost dezbătut cazul gemenilor care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești.

CNA, sanctiune grava pentru Antena 1
CNA, sanctiune grava pentru Antena 1

CNA, critici dure la emisiunea Mirelei Vaida

Membrii CNA au criticat dur emisiunea Mirelei Vaida pentru felul în care a fost tratat cazul gemenilor căzuţi de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti.

Astfel, pe post va rula, între ora 19:00 şi 19:10, textul sancţiunii primite de la forul audiovizual fără nimic altceva.

Membrii CNA, șocați de cele întâmplate în emisiune

În plus, membrii CNA s-au declarat şocaţi de cele ce s-au petrecut în platou. Astfel, Valentin Jucan, Dorina Rusu şi Cristina Pocora au fost cei mai categorici în acest caz, cazul fiind comparat ca intensitate cu felul în care s-a văzut la televizor ”cazul Caracal”.

Mai trebuie menționat că s-a ţinut cont şi de faptul că totul s-a petrecut la o oră de audiență mare.

Mama gemenilor a spus că vrea să se sinucidă

”Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat”, a spus răspicat Valentin Jucan, de altfel, cel care a şi propus sancţiunea.

Acces Direct a analizat pe larg cazul, la începutul acestei luni. Atunci s-au făcut acuzaţii grave la adresa mamei celor doi gemeni care au picat de la etajul 10. În plus, în urma acestor acuzații, femeia a declarat, în direct la televizor, că intenționează să se sinucidă.

Cazul, tratat cu cruzime

”Mi-a dat senzaţia că parcă le-a părut rău că nu au avut o cameră acolo când s-a întâmplat. Un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei.

Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atitudine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă”, a mai spus Valentin Jucan.

Urmăriți Impact.ro și pe