Se naște un nou pol de putere? A luat naștere alianța între trei „grei” la nivel mondial

Stan Filon 04.02.2023, 20:48
Se naște un nou pol de putere? A luat naștere alianța între trei „grei” la nivel mondial

Se naște un nou pol de putere, după ce Emiratele Arabe Unite (EAU), Franţa şi India au pus bazele unei colaborări pe mai multe paliere, inclusiv pe cel energetic! Agenţia de ştiri a Emiratelor, WAM, anunță că cele trei puteri vor colabora și pentru combaterea schimbărilor climatice.

Se naște un nou pol de putere?

Așadar, se naște o nouă alianță, după ce Emiratele Arabe Unite (EAU), Franţa şi India au pus bazele unei colaborări care cuprinde mai multe puncte importante, precum domeniul energiei, dar și cel care privește schimbărilor climatice.

În declarație, care a fost făcută în urma unei convorbiri telefonice între Alteța Sa Șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul afacerilor externe și al cooperării internaționale, Catherine Colonna, ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, și Dr. Subrahmanyam Jaishankar, ministrul indian al afacerilor externe, cele trei țări au afirmat că inițiativa trilaterală va servi la promovarea conceperii și executării proiectelor de cooperare în diverse domenii, inclusiv în domeniul energiei și al combaterii schimbărilor climatice.

Se naste un nou pol de putere
Se naste un nou pol de putere

Agențiile de dezvoltare ale celor trei țări vor colabora

Inițiativa va servi, de asemenea, drept platformă pentru a extinde cooperarea dintre agențiile de dezvoltare ale celor trei țări în ceea ce privește proiectele durabile, precum și pentru a organiza o serie de evenimente trilaterale în cadrul președinției indiene a G20 și al găzduirii de către EAU a COP28 în 2023.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...