Se majorează alocațiile copiilor de la 1 ianuarie. Câți bani vor primi elevii

Stan Filon 27.09.2022, 13:32
Se majorează alocațiile copiilor de la 1 ianuarie. Câți bani vor primi elevii

Vin vești bune pentru copii, dar și pentru părinți și bunici! Guvernul se pare că vrea să majoreze alocațiile copiilor, chiar începând cu anul viitor. Și pensionarii ar putea primi o majorare la pensie, începând cu aceeași dată de 1 ianuarie 2023. Vedeți în rândurile de mai jos la cât ar putea ajunge alocațiile pentru copii, dar și ce majorare ar putea primi la pensie seniorii României.

Se majorează alocațiile copiilor, de la 1 ianuarie

Așadar vin vești bune pentru copii și părinții lor, după ce s-a aflat că guvernul României se află în discuții avansate privind majorarea alocației pentru copii. Executivul vrea să majoreze alocațiile de la 243 de lei, cât sunt în prezent, la 300 de lei pe lună, de la 1 ianuarie, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3.

În plus, guvernul vrea să majoreze și pensiile românilor, tot începând cu data de 1 ianuarie 2023. Această majorare nu o va atinge pe cea pe care vor să și-o facă cadou parlamentarii pentru propriile salarii, respectiv de 25%, ci vârstnicii din România ar putea primi o majorare la pensie de doar 10 procente.

Se majoreaza alocatiile copiilor, de la 1 ianuarie, dar si pensiile
Se majoreaza alocatiile copiilor, de la 1 ianuarie, dar si pensiile

Și alocația pentru copiii mici ar putea să crească

Se pare că Guvernul lucrează de zor la pachetul de majorări de venituri pentru populație care ar putea intra în vigoare de la data de 1 ianuarie. Mai exact, cabinetul Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani de la 243 de lei pe lună la 300 de lei. Aici o decizie „favorabilă” va fi luată în zilele următoare, potrivit unor surselor citate de Antena 3. De această majorare se vor bucura nu mai puțin de 3,2 milioane de copii din România.

Sunt luați în vizor și bebelușii, cei cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani de zile. Alocația pentru ei este în prezent de 600 de lei pe lună, însă sunt discuții și aici. Potrivit sursei citate, părinți ar putea încasa o alocație mai mare cu 50 sau chiar 100 de lei. Momentan se fac simulări pentru a se vedea dacă decizia poate sau nu fi aplicată.

Cu cât ar putea crește pensiile românilor

În ceea ce privește pensiile, Ministerul Muncii lucrează cu mai multe scenarii. Acestea prevăd majorări de pensii cu procente cuprinse între 5 și 15%, însă nici aici nu s-a ajuns încă la un consens.

„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească. S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Sunt discuții și legate de salariul minim pe economie, care în prezent este de 2550 de lei. Sunt voci în interiorul alianței aflate la guvernare care ar cere majorarea acestuia până la 3.000 de lei pe lună, însă încă nu s-a luat nicio decizie în acest aspect.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...