Se introduce o materie nouă pentru elevi la şcoală. Copiii vor fi în extaz

Mihai Roșoiu 04.12.2020, 18:19
Se introduce o materie nouă pentru elevi la şcoală. Copiii vor fi în extaz

Vești noi dinspre Ministerul Educației și Cercetării. Potrivit unor informații de ultimă oră, se introduce o materie nouă pentru elevii de la școală. În anul școlar 2021-2022, ministerul pregătește o nouă schimbare în programa unor clase din învățământul preuniversitare. Specialiștii le pregătesc o surpriză elevilor prin apariția unei materii mai puțin obișnuite, dar extrem de folositoare în actualul context social din România.

Se introduce o materie nouă pentru elevi la şcoală

Într-o vreme în care informațiile false se propagă cu o rapiditate incredibilă, mai marii educației din țară au decis să-i învețe pe liceeni cum să descopere fake-news. Astfel, elevii din clasele de liceu vor studia competențe media, ceea ce va însemna o premieră în învățământul autohton.

Se introduce o materie noua pentru elevi la scoala.
Se introduce o materie noua pentru elevi la scoala

În acest sens s-a demarat un proiect de colaborare între Ministerul Educației și Cercetării, alături de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), au făcut primul pas al colaborării, în urma căruia se va introduce programul „Predau educație media – Laboratorul de educație și cultură media”.

Începe pregătirea cadrelor didactice

Protocolul deja întocmit cuprinde câteva puncte importante, care vor fi puse în practică în perioada următoare. Iată ce prevede această înțelegere:

– implementarea unui modul de învățare extracurricular în domeniul educației media pentru copii și tineri;

– minim 480 de cadre didactice de Limba și literatura română, care predau la nivel liceal, vor fi formate și certificate printr-un program conceput în acest scop;

– instruirea în domeniul media a inspectorilor școlari pentru Limba și literatura română prin organizarea a trei sesiuni/ateliere regionale de profil;

– operaționalizarea unei platforme de educație media pentru profesori și elevi, care să includă instrumente de formare, asistență, monitorizare/raportare și evaluare în sistem online;

– un ghid privind drepturile copilului, ca parte integrantă a drepturilor omului, în contextul educației media.

Monica Anisie garantează succesul noii materii în școli

Actualul ministru al Educației și Cercetării consideră că acest proiect se va dovedi un mare succes în momentul în care va fi pus în aplicare. Șefa educației este încrezătoare că liceeni vor fi bucuroși de noua materie:

„Școala este locul în care se pun bazele noii generații de cetățeni, iar educatorii sunt primii care dau formă viitorului. Un viitor din ce în ce mai conectat și în care elevii au nevoie de competențe noi, care să îi ajute să fie cetățeni informați și responsabili.

Sunt convinsă că profesionalismul experților din Ministerul Educației, implicarea profesorilor și experiența CJI vor contribui la îndeplinirea obiectivelor acestui program”.

Se introduce o materie nouă pentru elevi la şcoală, iar totul va deveni oficial în momentul în care proiectul va fi pus în practică.

Urmăriți Impact.ro și pe