Se întorc ninsorile în România. Zonele în care vremea se strică iar. Prognoza meteo

Nicu Stan 22.02.2022, 10:36
Se întorc ninsorile în România. Zonele în care vremea se strică iar. Prognoza meteo

Se întorc ninsorile în România. Zonele în care vremea se strică iar. Prognoza meteoindică temperaturi plăcute la început de săptămână, însă precipitaţiile vor pune stăpânire pe o bună parte din teritoriu. De astăzi, vremea se strică în toată România, iar la munte sunt aşteptate ninsori viscolite.

Revin ninsorile în România. În ce zone se strică vremea, potrivit ANM

Începând de marţi, 22 februarie, vremea rea pune stăpânire pe majoritatea regiunilor, informează Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit ANM, în sudul, estul şi centrul ţării, cerul va fi mai mult noros şi, în special ziua, iar pe arii relativ extinse va ploua.

De asemenea, conform meteorologilor, în zona de munte vor predomina ninsorile, local mai consistente în Carpaţii Meridionali, iar în Transilvania, izolat precipitaţiile vor fi mixte.

ANM a anuntat ninsori la munte
ANM a anuntat ninsori la munte

Unde va sufla vântul cu putere

În celelalte regiuni ale țării, potrivit ANM, cerul va fi temporar noros şi numai izolat se vor semnala precipitaţii slabe. De asemenea, vântul va avea intensificări la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri la oră şi zăpada va fi viscolită. Se vor înregsitra intensificări temporare ale vântului, cu viteze mai mici,  şi în celelalte masive montane, în sudul Banatului, vestul Olteniei şi pe alocuri în regiunile sud-estice.

Valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât în ziua precedentă, însă se vor situa în continuare peste mediile multianuale în majoritatea zonelor. Astfel, maximele se vor încadra în general între 5 şi 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi de la minus 6 grade Celsius în depresiunile intramontane până la 6 grade Celsius pe litoral. Meteorologii avertizează, de asemenea, că în cursul nopţii, izolat se va forma ceaţă.

Prognoza meteo ANM pentru București

În București, cerul va fi mai mult noros şi mai ales după-amiaza şi seara, temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat în Capitală, iar temperatura maximă va fi de 10-11 grade Celsius, în timp ce cea minimă va coborî până la 3-4 grade Celsius.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, miercuri, 23 februarie, în vestul, nordul şi centrul României nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului şi local se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ploaie. De asemenea, în zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile. În celelalte regiuni din teritoriu cerul va fi temporar noros şi numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

Ce temperaturi anunță ANM pentru București

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zonele de munte înalte, iar local şi temporar şi în sud-vest şi în extremitatea de sud-est.

Nu în ultimul rând, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi uşor mai crescute decât acestea, astfel că maximele se vor încadra între 4 şi 11 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la minus 6 şi 3 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe