Se întâmplă în România. A fost condamnat pentru corupție și continuă să lucreze la stat în timpul pedepsei

Rădulescu Valentin 02.07.2020, 15:21

De multă vreme, mai mulți șefi de la stat continuă să lucreze după ce au fost condamnați în afaceri de mită. Se pare că nu au nici o reținere și îi sfidează în continuare pe judecătorii care le-au dat pedepse cu suspendare și le-au interzis să mai lucreze în conducerea instituțiilor publice, așa cum este și în cazul lui Alin Iulian Țucmeanu.

Condamnat pentru corupție, dar continuă să lucreze la stat!

Alin Iulian Țucmeanu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar acum este director general adjunct în Autoritatea Rutieră Română. În 2019, acesta a fost condamnat definitiv pentru complicitate la dare de mită, astfel încât instanța i-a interzis să mai lucreze în conducerea oricărei instituții publice. Reținut de procurorii DNA în 2015, Țucmeanu a fost găsit vinovat pentru complicitate la dare de mită și condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Dar și așa, el se află în continuare la conducerea AAR. În urma unui interviu, Alin Iulia Țucmeanu a mărturisit de ce lucrează încă la stat.

„În momentul în care îmi va veni hotărârea o să-mi dau demisia fără niciun fel de probleme. Am obținut acest post prin concurs în urmă cu trei ani. Nici nu mă gândesc să nu fac acest lucru. Voi respecta legea. O să-mi duc pedeapsa”, a declarat Țucmeanu, potrivit g4media.ro.

Se întâmplă în România. A fost condamnat pentru corupție și continuă să lucreze la stat în timpul pedepsei
Foto: libertatea.ro

Când își va da demisia?

Potrivit informațiilor de la libertatea.ro, Alin Țucmeanu a explicat telefonic motivul pentru care nu și-a dat demisia din conducerea ARR până acum. Din cele afirmate, Tribunalul București nu a trimis nimic către ARR cu privire la demisia lui, iar astfel are dreptul să atace decizia instanței. În prezent Țucmeanu așteaptă ca Ministerul Justiției să comunice hotărârile, deoarece ARR nu cunoaște situația lui. Întrebat mai apoi dacă știe că riscă o pedeapsă la 2 ani și 6 luni cu executare, răspunsul directorului general adjunct la ARR a fost: ”Nu știu.”

„Cazul lui Alin Țucmeanu este un caz evident de nerespectare a termenilor condamnării și orice altă încălcare a legii conduce automat la executarea pedepsei în închisoare de către acesta. Problema este că cineva trebuie să supravegheze, controleze respectarea punerii unei condamnări în aplicare și aici vorbim de Serviciul de Probațiune. Știm că în București sunt maximum 10 oameni angajați, foarte puțini, dar totuși este inadmisibil ce se întâmplă”, au declarat surse judiciare pentru Liberatea.

Urmăriți Impact.ro și pe