Se întâmplă în Cluj, în 2022. Accident între o mașină și un cal

Andra Daoud 07.04.2022, 15:03
Se întâmplă în Cluj, în 2022. Accident între o mașină și un cal

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc miercuri dimineață, pe un bulevard circulat din Cluj-Napoca. O mașină a lovit un cal care alerga liber pe stradă, iar animalul a căzut pe linia de tramvai, traficul în zonă fiind blocat. Din primele date ale polițiștilor, se pare că la volan se afla o femeie, care a scăpat fără să fie rănită în urma accidentului.

Accident între o mașină și un cal, în Cluj

Traficul pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca a fost blocat miercuri dimineață, în urma unui accident în care au fost implicați un cal și o mașină. Animalul care alerga nesupravegheat pe stradă a fost lovit de un autoturism care circula regulamentar. Din primele date, se pare că o șoferiță care circula pe bulevard în direcția Apahida a observat prea târziu animalul și nu a mai putut evita accidentul.

Imaginile cu mașina lovită și calul rănit care zăcea pe linia de tramvai au circulat pe grupurile de Facebook dedicate traficului rutier din Cluj. De altfel, problema animalelor lăsate nesupravegheate în acea zonă este una mai veche și a fost semnalată de mai multe ori de șoferii clujeni.

Aceștia susțin că Poliția Locală confiscă animalele atunci când sunt găsite libere pe domeniul public, însă proprietarii achită taxa pentru a le recupera, după care acestea ajung din nou pe stradă.

Se întâmplă în Cluj, în 2022. Accident între o mașină și un cal
Accident între o mașină și un cal, în Cluj-Napoca

Cine îi despăgubește pe șoferii implicați în accidente cu animale

Problema animalelor lăsate nesupravegheate și a animalelor sălbatice care se plimbă pe drumurile publice durează de ani buni. Cele mai multe accidente implică animale sălbatice, iar numărul viețuitoarelor lovite de mașini este în creștere.

În ultimul an și jumătate, peste 600 de șoferi au raportat asemenea incidente, însă autoritățile spun că nu pot face nimic mai mult decât să monteze indicatoare rutiere care să îi avertizeze pe șoferi că în zonă circulă animale.

În cazul în care loviți un animal cu mașina, trebuie să vă prezentați, într-un interval de 24 de ore, la secția de poliție din localitatea pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru a întocmi documentele de constatare. Aceste documente sunt necesare pentru a demara procedurile de reparație, iar în cazul în care conducătorul auto are încheiată o poliță CASCO, firma de asigurări acoperă acest tip de incident.

Dacă șoferul nu are asigurare CASCO, va trebui să plătească reparația mașinii din buzunarul propriu. Șoferul poate încerca să își recupereze prejudiciul în instanță, în baza documentelor eliberate de autorități.

Dacă este vorba despre un accident cu un animal domestic, cum a fost și cel de la Cluj, iar proprietarul acestuia este identificat, se pot aplica termenii Codului Penal și/sau Civil, iar șoferul păgubit și proprietarul pot ajunge la o înțelegere amiabilă sau șoferul se poate adresa instanței pentru recuperarea prejudiciului.

Urmăriți Impact.ro și pe