Se întâmplă cu bateriile de la telefoanele Samsung și este un avertisment important: ce trebuie să faci

Gabriel Peneș 28.09.2022, 15:16
Se întâmplă cu bateriile de la telefoanele Samsung și este un avertisment important: ce trebuie să faci

Dacă folosești un telefon Samsung s-ar putea să te numeri printre cei care au observat că bateria nu funcționează cum te-ai aștepta, chiar dacă ai un smarthpone vechi de doar câțiva ani. Ca să preîntâmpini probleme mai grave, cum ar fi chiar explozia și incendierea dispozitivului – trebuie să ai în vedere anumite lucruri.

Se întâmplă cu bateriile de la telefoanele Samsung și este un avertisment important

Nu ai cel mai nou tip de Samsung, dar nici chiar cel mai vechi. Cu toate astea, parcă e ceva în neregulă cu bateria telefonului. În caz că ai această senzație, e bine să știi anumite lucruri, inclusiv să iei aminte la câteva sfaturi ce te pot feri de pericole și mai mari decât simpla consumare a bateriei.

Conform engadget. com, YouTube-rul Mrwhosetheboss (alias Arun Rupesh Maini), dar și alții, au observat că bateriile telefoanelor Samsung se dilată la o rată disproporționat de mare. Deși acest lucru afectează cel mai adesea dispozitivele mai vechi, totuși, unele dintre ele au doar câțiva ani, ca Galaxy Z Fold 2 din 2020, de exemplu. De obicei, problema este evidentă, întrucât spatele telefonului se slăbește, dar poate fi suficient de subtilă încât s-ar putea să nu realizezi că bateria ta este într-o stare periculoasă.

Îngrijorarea este că umflarea bateriilor pare să afecteze telefoanele Samsung din ultimii câțiva ani, mai mult decât alte branduri și că pachetele de alimentare sunt evaluate pentru a rezista cinci ani fără pericole ca acesta.

Ce trebuie să faci

Dilatarea bateriei nu este o problemă nouă sau unică pentru Samsung. Pe măsură ce bateriile cu litiu îmbătrânesc, reacțiile lor chimice din ce în ce mai defectuoase pot produce gaz. Acesta umflă celulele bateriei și astfel crește riscul de incendiu.

Este mai probabil să se întâmple acest lucru dacă lăsați o baterie fără încărcare sau descărcare pentru o perioadă lungă de timp, iar multe companii – cum ar fi Apple – vă recomandă să păstrați bateriile la o încărcare de aproximativ 50%.

Bateria predispusă la incendiu a lui Galaxy Note 7 a determinat Samsung să efectueze o rechemare masivă care a pătat, cel puțin temporar, reputația companiei. De asemenea, criza din ultima perioadă a forțat Samsung să se concentreze mai mult asupra siguranței bateriei și a servit drept semn de avertizare pentru industria telefoanelor.

Oricum, cu cât trece mai mult timp de la achiziționarea unui smartphone, cu atât cresc și riscurile ca bateria din interior să fie mai degradată. Semnele sunt destul de clare, iar cele mai multe au legătură cu rapiditatea cu care funcționează telefonul tău. Un timp de răspuns mai lent la apăsări sau o durată mai lungă de încărcare a aplicațiilor, dar și descărcarea mult mai rapidă a bateriei, sunt semne că bateria telefonului ar trebui înlocuită.

Mai există și alte lucruri care îți afectează telefonul, care fac mai dificil să-ți dai seama când e totuși nevoie să-ți schimbi bateria. De exemplu, există anumite aplicații care consumă foarte multă baterie atunci când le folosești sau alte aplicațiii care rulează în background și de care nu-ți dai seama că îți epuizează bateria mult mai repede.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....