Se întâmplă chiar acum cu Revolut. Veste uriașă pentru cei care au acest card

Elena Avramescu 12.08.2020, 18:35
Se întâmplă chiar acum cu Revolut. Veste uriașă pentru cei care au acest card

Numărul de utilizatori Revolut a avut o adevărată explozie în decursul anului trecut, astfel că s-a atins pragul de 10 milioane. Prin urmare, veniturile companiei au crescut cu 180%. Din ianuarie 2020, s-au alăturat alte 3 milioane de utilizatori, astfel că la nivel global serviile sunt utilizate de 13 milioane de oameni.

Se întâmplă chiar acum cu Revolut

În acest sens, veniturile companiei au avut o creștere semnificativă în 2019 la 162,7 milioane de lire, de la 58,2 milioane lire în 2018.

Pe de altă parte, Revolut a raportat și o pierdere de 106,5 milioane de lire sterline, fiind de peste trei ori mai mare decât cea din 2018, dar compania a pus rezultatul pe seama investițiilor în expansiunea globală și noi produse.

„Chiar dacă avem de parcurs un drum lung, suntem mulțumiți de progresul înregistrat în 2019. Numărul de utilizatori activi a crescut cu 231%, iar numărul clienților plătitori a înregistrat o creștere de 139%”, a spusNik Storonsky, fondatorul și CEO-ul Revolut, citat de CNBC.

Se întâmplă chiar acum cu Revolut
Se întâmplă chiar acum cu Revolut

Veste uriașă pentru cei care au acest card

În luna iulie, Revolut a reușit să atragă 80 de milioane de dolari de la fondul american de investiții TSG Consumer Partners, după ce în februarie a strâns 500 milioane dolari la o evaluare de 5,5 miliarde de dolari. În acest fel, compania o să folosească investiția su scopul de a adăuga noi funcții în SUA dar și pentru a derula operațiunile bancare în Europa.

Revolut, fondat de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, a reușit încă din primele luni ale acestui an să depășească pragul de 1 milion de utilizatori în România, asta după o creștere uriașă de 400% în a doua jumătate a anului 2019. În ultima vreme, Revolut a început o campanie de anunțare a clienților din Europa Centrală și de Est – inclusiv cei din România – conform căreia a început transferarea lor către noua entitate europeană stabilită în Lituania, conform informațiilor furnizate de profit.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...