Se închide Bucureștiul? Răspunsul clar al ministrului de Interne

Se închide Bucureștiul? Răspunsul clar al ministrului de Interne. Sursa foto: Inquam Photos

Se închide Bucureștiul? Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că decizia de a carantina Suceava s-a luat după o analiză amplă și după o consultare detaliată cu specialiștii.

Decizia de a carantina o localitate întreagă se ia împreună cu specialiștii

Decizia de a carantina o localitate întreagă se ia împreună cu specialiștii

Se închide Bucureștiul? Răspunsul clar al ministrului de Interne

Până în prezent, potrivit ministrului de Interne, nu există niciun proiect de închidere a unei alte localități. Carantinarea Sucevei a fost o decizie luată în urma unor dezbateri și consultări cu specialiști din domeniu, după ce mai mult de 1.000 de persoane au fost identificate că nu respectau rigorile impuse de minister.

Ca o măsură de prevenire a răspândirii epidemiei, a fost luată această decizie de carantinare a Sucevei pentru două săptămâni, cu posibilitatea ca această perioadă să se prelungească dacă se va considera că va fi nevoie.

“Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Sunt proceduri clare științifice, luate împreună cu medici epidemiologi, infecționiști, cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății. Se fac proiecte, evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor”, a spus Marcel Vela.

Ce spune Vela despre închiderea Bucureștiului

Ce spune Vela despre închiderea Bucureștiului

“Sunt reguli foarte clare”

Vela a preciat că acest tip de decizii sunt foarte greu de luat și că specialiștii au un cuvânt greu de spus.

“În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare”, a spus Vela.

Decizii de tip carantinarea unei localități întregi se iau în funcție de cazurile înregistrate.

“Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine – poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate”, a declarat Marcel Vela.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI