Se închid iar restaurantele și cafenelele? Când și cum se va lua această decizie

Rădulescu Valentin 30.09.2020, 20:45
Se închid iar restaurantele și cafenelele? Când și cum se va lua această decizie

România pare că traversează o perioadă din ce în ce mai grea. După alegerile locale care au avut loc în urmă cu două zile, numărul de cazuri raportat zilnic a explodat. Autoritățile au înregistrat un record al numărului de infecții cu noul tip de virus, iar acum restaurantele și cafenelele riscă să fie închise din nou. Cum s-a ajuns în această situație?

Restaurantele și cafenelele sunt pe punctul de a se închide

Deoarece Bucureștiul a depășit limita de 1,5 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile, autoritățile pot să ceară din nou ca restaurantele și cafenelele să fie închise pe o perioadă în care cazurile vor scădea. În ultimele raportări ale Grupului de Comunicare Strategică, numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima perioadă, mai ales în Capitală.

În Hotărârea 43 din 24 august, Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că autoritățile pot cere oricând închiderea restaurantelor și a cafenelelor, acolo unde în ultimele 15 zile numărul cazurilor este mai mare sau egal cu 1.5 la mia de locuitori. Deși este greu de crezut, după o perioadă lungă de așteptare, în care restaurantele au fost închise, proprietarii acestora s-ar putea să pună din nou lacătul pe ușă.

Se închid iar restaurantele și cafenelele? Când și cum se va lua această decizie
Sursă Foto: GettyImages

În ce localități autoritățile pot cere închiderea restaurantelor și a cafenelelor?

Potrivit datelor de pe graphs.ro, în România există deja mai multe județe cu o rată ridicată a cazurilor de infecții. Alte regiuni care au întrecut limita sunt: Vâlcea (1.46), Ilfov (1.32), Brașov (1.27) și Vaslui (1.25). De astfel, în toate aceste zone, pe lângă faptul că se pot închide restaurantele și cafenelele, nici sălile de jocuri nu vor scăpa.

Amintim că astăzi autoritățile au raportat cel mai mare număr de infecții înregistrat pe teritoriul țării noaste. Respectiv 2.158 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore în data de 30 septembrie. Totodată, toate aceste persoane nu au mai fost testate pozitiv și înainte.

Urmăriți Impact.ro și pe