Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate la concurs peste 100 de locuri de muncă, cu salarii atractive, cu bonusuri și sporuri. Șeful ANAF anunța la finalul anului trecut planuri pentru angajări record. Iată când se depun dosarele de înscriere pentru cei care vor să se angajeze la ANAF și ce salriu pot primi.
ANAF a anunțat că scoate la concurs 103 locuri de muncă, conform unui anunț publicat vineri. Perioada de înscriere a început deja și va ține până spre jumătatea lunii viitoare, iar prima probă, cea scrisă, este programată pentru data de 27 aprilie 2023.
Pe lista posturilor vacante scoase la concurs de ANAF se numără poziții în Direcția generală antifraudă fiscală, Direcția generală control venituri persoane fizice, Direcția generală coordonare control fiscal, Direcția generală de management al riscurilor și nu numai. Salariile, cu sporuri şi bonusuri, depăşesc 10.000 de lei. Potrivit datelor, la ANAF un consilier încasează între 7000 și 10.000 lei pe lună și un sport de 1.100 – 1.500 lei pe lună.
Cei care vor să se angajeze la ANAF trebuie să știe că depunerea dosarelor de înscriere pentru concurs a început pe 24 martie și durează până pe data de 12 aprilie 2023, acestea fiind depuse la sediul ANAF din str. Apolodor, nr. 17, sector 5, București.
În perioada 13 – 21 aprilie, va avea loc selecția dosarelor de concurs, apoi, pentru cei admiși la selecție va urma proba scrisă, programată pe 27 aprilie, la ora 10:00. Proba de interviu se va derula în termen de maximum cinci zile lucrătoare după proba scrisă (adică până la 5 mai), pentru cei care au obținut cel puțin 50 de puncte la proba scrisă.
Un concurs similar a fost organizat anul trecut, în luna mai, pentru 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti.
Spre finalul anului 2022, șeful ANAF, Lucian Heiuș, anunța că avea în plan să scoată la concurs 1.490 de posturi în 2023 și a mai precizat că, pentru a funcționa eficient, instituția are nevoie de o schemă de personal completă, mai ales că sunt unele zone unde deficitele de oameni sunt destul de serioase și afectează activitatea.