Se fac angajări la stat. Domeniul în care poţi deveni bugetar

Stan Filon 28.03.2022, 09:44
Se fac angajări la stat. Domeniul în care poţi deveni bugetar

Statul român face angajări, în urma unei ordonanțe de urgență adoptată recent de Guvernul României. Mai exact, se fac angajări la Ministerul Cercetării şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, care caută experți pentru implementarea proiectelor negociate cu Uniunea Europeană în cadrul Planului de Național de Redresare și Reziliență.

Se fac angajări la stat pentru digitalizarea României

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) înființează Grupul Operativ pentru implementarea și monitorizarea reformelor și investițiilor privind transformarea digitală a României şi face angajări, potrivit bugetul.ro.

„În acest Task Force care va funcționa în afara organigramei MCID vrem să recrutăm cei mai buni 17 specialiști cu competențe digitale avansate și competențe de management de proiect integrator în domeniul transformării digitale. Mă aștept ca cei mai buni experți din mediul privat să accepte provocarea de a ni se alătura pentru implementarea cât mai rapidă și eficientă a activităților și proiectelor descrise în cadrul PNRR, Componenta 7 – Transformare digitală”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Se fac angajari la stat
Se fac angajari la stat

Locuri vacante în Unitatea pentru Implementarea Programelor de Transformare Digitală

Grupul Operativ (Task Force) pentru transformarea digitală a României va funcționa pe perioada de punere în aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență, iar comisia de recrutare pot face parte și reprezentanții instituțiilor responsabile în implementarea Cloud-ului guvernamental, conform Ordonanței aprobate în ședința de Guvern.

În același timp, la nivelul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) se înființează Unitatea pentru Implementarea Programelor de Transformare Digitală (U.I.P.T.D.), care include 50 de experți.

Ce trebuie să facă mai exact cei 50 de experți? Ei bine, aceștia vor derula activități de sprijin pentru beneficiarii publici atât pentru implementarea proiectului de Cloud Guvernamental, cât și pentru sprijinul proiectelor de transformare digitală care sunt necesare pentru digitalizarea serviciilor publice ale României.

Cun arată candidatul ideal

Ocuparea posturilor se face în baza unei proceduri interne de recrutare și selecție, aprobată prin decizie a președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, iar salarizarea specialiștilor se realizează în mod similar Grupului operativ pentru implementarea și monitorizarea reformelor și investițiilor privind transformarea digitală – Task Force din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Care este candidatul ideal? Ei bine, statul român caută specialiști cu înaltă calificare în domeniul digitalizării și al transformării digitale, cu competențe avansate de management de proiect. Cei interesați trebuie să știe că anunțul privind procedura de selecție urmează să fie publicat pe site-urile celor două instituții.

Urmăriți Impact.ro și pe