Se deschide primul magazin Meta. Clienții vor putea intra în realitatea virtuală

Andra Daoud 26.04.2022, 23:52
Se deschide primul magazin Meta. Clienții vor putea intra în realitatea virtuală

Meta vrea ca oamenii să aibă acces fizic la produsele sale și anunță că va deschide primul magazin. Clienții vor putea testa produsele înainte de a le cumpăra. Dacă până acum dispozitivele pentru realitate virtuală, care permit accesul în metavers, erau disponibile doar online, acum se vor regăsi și în format fizic.

Meta anunță că deschide primul magazin

Compania deținută de Mark Zuckerberg face primul pas pentru a se transforma dintr-o platformă de socializare, într-un gigant hardware. Primul magazin fizic Meta se va deschide pe 9 mai, în California și va avea o suprafață de 1.550 mp. Compania descrie Meta Store ca pe un loc care oferă „o experiență practică”, unde clienții vor putea găsi dispozitive Portal, Ray-Ban Stories și casca Quest VR. Meta transmite că produsele vor putea fi cumpărate în continuare și online, dintr-un nou magazin.

În cele din urmă, scopul nostru cu Meta Store este de a le arăta oamenilor ce este posibil cu produsele noastre de astăzi, oferind în același timp o privire în viitor, pe măsură ce metaversul prinde viață – și sperăm să demistificăm puțin acest concept în acest proces”, se arată pe site-ul oficial.

Amplasarea primului magazin fizic este strategică, iar locul ales este Burlingame, din California, în apropiere de sediul Meta’s Reality Labs. În acest fel, cei de la Meta vor să observe modul în care clienții vor interacționa cu produsele lor înainte de a se extinde și în alte locații.

Faptul că avem magazinul aici, în Burlingame, ne oferă mai multe posibilități de a experimenta și de a păstra experiența clientului în centrul dezvoltării noastre. Ceea ce învățăm aici ne va ajuta să ne definim viitoarea strategie de vânzare”, a precizat Martin Gilliard, director al magazinului Meta Store.

Se deschide primul magazin Meta. Clientii vor putea intra in realitatea virtuala
Se deschide primul magazin Meta

Prima pereche de ochelari de realitate augmentată

Compania deținută de Mark Zuckerberg a anunțat că plănuiește ca, în 2024, să scoată pe piață prima pereche de ochelari cu funcții de realitate augmentată. Miliardarul susține că gadget-ul va fi un fel de iPhone al companiei Meta.

Surse anonime din cadrul companiei au declarat pentru presa americană că se lucrează la accesoriul care este cunoscut în plan intern drept Project Nazare. Dacă totul decurge conform planului, ochelarii ar urma să apară pe piață în doar doi ani de zile.

Ochelarii de realitate augmentată pe care Meta vrea să îi lanseze vor funcționa independent și nu vor avea nevoie să fie conectați la un alt device. Vor avea însă un dispozitiv separat, de dimensiunea unui telefon, care va conține memoria și accesoriile hardware.

Controlul se va face, potrivit aceleiași surse anonime, printr-o brățară pe care utilizatorul trebuie să o poarte și care va „traduce” mișcările în impulsuri electrice.

Urmăriți Impact.ro și pe