Se decid noi restricții în București. Ședință a 17 instituții pentru gestionarea valului 5

Gabriela del Pupo 17.01.2022, 09:35
Se decid noi restricții în București. Ședință a 17 instituții pentru gestionarea valului 5

Astăzi are loc o întâlnire, în cadrul căreia s-ar putea impune noi restricții pentru Capitală, la care participă 17 instituții. Reprezentanții primăriilor, Prefecturii, Direcției de Sănătate Publică și alte instituții abilitate trebui să gândească un plan pentru gestionarea valului 5 al pandemiei. Duminică, rata de incidenţă în Capitală era de 5,17 cazuri la mia de locuitori.

Noi restricții în la nivelul Bucureștiului

Potrivit Prefecturii Capitalei, grupul este condus de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, fiind format din 17 instituţii publice şi private, printre care Primăria Generală şi cele de sector, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, informează Agerpres.

Prefectura a anunțat că deciziile vor fi comunicate după ora 12.

Ministrul Sănătății crede că valul 5 mai durează câteva săptămâni

Alexandru Rafila crede că valul 5 va intra pe o pantă descendentă peste câteva săptămâni în România și spune că implementarea certificatului verde este deja tardivă în țara noastră, pentru că nu ar mai avea efectul scontat.

„În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (…) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie…, a declarat ministrul Sănătății la Digi24.

Ministerul Sănătății anunța un apogeu al valului 5 de 25.000 de cazuri pe zi și un grad de ocupare de 100% al secțiilor de Terapie Intensivă, motiv pentru care au fost pregătite 2500 de paturi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...