Se dau vouchere pentru meditaţii. Sorin Cîmpeanu a explicat ce elevi le-ar putea primi

Stan Filon, Ionuț Vieru 21.06.2021, 08:44
Se dau vouchere pentru meditaţii. Sorin Cîmpeanu a explicat ce elevi le-ar putea primi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că meditațiile nu pot fi interzise, deoarece ele există în toate țările din lume, însă a venit cu un anunț foarte important pentru elevii care nu își permit să dea bani pentru a merge la meditații. Aceștia ar putea primi vouchere gratuite din partea statului.

Ministrul Educației anunță că ar putea să se dea vouchere pentru meditaţii

Sunt foarte mulți elevi în România care au nevoie de meditații, deoarece numărul elevilor este destul de mare în clasă, iar profesorii nu au mereu timp să explice tuturor în parte, așa că sunt mulți elevi care aleg să plătească un profesor pentru meditații.

Ei bine, de aceste meditații nu se poate bucura oricine, deoarece sunt destul de scumpe iar mulți elevi doar au auzit de meditații, nevând niciodată fondurile necesare. Ei bine, acum situația s-ar putea schimba, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educatiei anunta ca ar putea sa se dea vouchere pentru meditatii
Ministrul Educatiei anunta ca ar putea sa se dea vouchere pentru meditatii

Domeniul ar putea fi astfel fiscalizat

„Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate. Există o idee cu vouchere pentru meditaţii. Pentru elevii care vor meditaţii, să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a decarat ministrul la Antena 3.

„Toţi cei 3 milioane de elevi, dacă ar fi o astfel de măsură, vor spune că au nevoie şi vor lua aceste vouchere. (…). Apoi, cred că există riscul de a se pierde controlul”, a adăugat Cîmpeanu. În plus, aceasta ar putea fi o oportunitate de a fiscaliza acest domeniu.

Probleme la Evaluarea Națională și Bacalaureat

În același timp, ministrul Educației a vorbit și despre Evaluarea Națională și bacalaureat, două examene foarte importante care vor începe în curând. Sorin Cîmpeanu a spus că 10% din promoţia curentă a elevilor nu a intrat la examenul de Evaluare Naţională care va începe miercuri.

„10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%”, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

De asemenea, și numărul elevilor care s-au înscris la Bacalaureat 2021 pentru acest an este mai mic decât cel de anul trecut, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3. Mai exact, doar 77% din numărul elevilor din clasele terminale s-au înscris la Bacalaureat 2021. „114.143 de elevi s-au înscris la Bacalaureat, 77% din numărul elevilor din clasele terminale, din promoţia curentă. Încă 19.520 sunt înscrişi la Bac din promoţia anterioară”, a spus Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...