Se dau măști gratuite pentru români. Cum vor fi distribuite

Redacția IMPACT 20.05.2020, 12:04
Se dau măști gratuite pentru români. Cum vor fi distribuite

Data de 15 mai, cea în care a fost instalată starea de alertă în România, a venit cu obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise. Măsura este impusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și are scopul de a reduce riscul îmbolnăvirii. Primăria Capitalei a stabilit deja ca un segment din populație să primească gratuit aceste măști, în timp ce un alt proiect adoptat marți de Senat așteaptă să fie votat.

Măștile vor fi distribuite gratuit, deocamdată în București

Un proiect legislativ a fost adoptat marți de Senatul România prevede acordarea măștilor gratuite pentru cetățeni. Inițiativa a pornit din partea deputaților PSD și Pro România și urmează să fie aprobată sau nu de Camera Deputaților.

Persoanele cu dizabilități și vârstncii din București vor primi măști gratuite. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Persoanele cu dizabilități și vârstncii din București vor primi măști gratuite. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Distribuţia măştilor ar urma să fie devină realitate prin compania Unifarm SA, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, către autorităţile publice locale. Alina Gorghiu a declarat, însă, miercuri că nu toți românii vor primi măști sanitare gratuite, ci doar cei din categoriile defavorizate.

La nivelul Primăriei Capitalei, reprezentanții Consiliului General al Municipiului București au stabilit ca persoanele cu dizabilități și pensionarii care nu își pot achiziționa măști chirurgicale, să beneficieze gratuit de acestea.

„Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială și Centrul pentru Seniori va distribui GRATUIT măști de protecție pentru pensionarii și persoanele cu dizabilități care nu au posibilități să și le achiziționeze.

Pentru estimarea corectă a numărului de măști necesare lunar, vă rugăm să ne contactați la [email protected] (pentru persoane cu dizabilități) și [email protected] (pentru pensionari). Persoanele care nu au acces la mijloace electronice sunt rugate să apeleze la sprijinul familiei, prietenilor, vecinilor sau voluntarilor pentru a ne trimite pe e-mail necesarul lor estimat de măști”, scrie pe pagina de Facebook a PMB.

Numărul de măști care va fi distribuit bucureștenilor, de către Primăria Municipiului Buxurești, se va stabili după centralizarea solicitărilor transmise la adresa de e-mail amintită mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe