Se dau bani pentru români. Cine primește 180 de lei în fiecare lună

Diana Dumitrache 10.07.2020, 13:13
Se dau bani pentru români. Cine primește 180 de lei în fiecare lună

Veste bună pentru milioane de români! Ministrul Fondurilor Europene a făcut anunţul în urmă cu puţin timp. Cine va putea încasa bani în plus în fiecare lună?

Cine va beneficia de voucherele primite de la stat

Marcel Boloş dă o veste bună pensionarilor de peste 75 de ani şi persoanelor fără adăpost. Bineînţeles, aceştia trebuie să îndeplinească o condiţie. Ministrul Fondurilor Europene a declarat că cei care au venituri la nivel de pensie minimă vor putea primi tichete valorice de 180 de lei. Pensia minimă garantată este de 704 lei.

Ce vor putea face beneficiarii cu tichetele

Aceste vouchere vor putea fi folosite pentru acordarea de mese calde, se arată în proiectul de ordonanță de urgență adoptat aseară de Guvern. Desigur, acestea nu vor putea fi schimbate în bani şi nici nu vor primi rest la tichete.

Se dau bani pentru români. Cine primește 180 de lei în fiecare lună
Se dau bani pentru români. Cine primește 180 de lei în fiecare lună

Tichetele valorice vor fi electronice și vor fi alimentate lunar cu suma de 180 de lei. Aşadar, este vorba de un card asemănător celui bancar.

Cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi masă caldă direct acasă. De asemenea, titularul cardului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul de identitate la folosirea tichetelor, scriu cei de la Avocatnet.ro.

Cum se va putea intra în posesia tichetelor valorice

Cei care îndeplinesc condiţiile de mai sus vor trebui să se înscrie pe listele ce vor fi întocmite de autoritățile publice locale.

Pentru aprobarea listelor, primăriile vor face anchete sociale sau vor apela la alte modalități de identificare a persoanelor vârstnice și persoanelor fără adăpost.

Este foarte important de precizat că prevederile proiectului de OUG nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial. Potrivit ministrului, acest lucru s-ar putea întâmpla în luna octombrie a acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...