Se dau bani pentru mii de români. Anunțul oficial făcut de Violeta Alexandru

Rădulescu Valentin 23.10.2020, 08:09
Se dau bani pentru mii de români. Anunțul oficial făcut de Violeta Alexandru

Deoarece situația cu privire la numărul cazurilor de Covid-19 se agravează pe zi ce trece, tot mai multe școli sunt nevoite să lupte cu acest virus. Așadar, Ministrul Muncii anunță că vor exista mici completări la ordonanța de urgență cu privire la plățile pentru părinții copiilor care învață în instituții cu un risc mare de infectare. Ce se întâmplă în prezent?

Ministrul Muncii, anunț cu privire la ordonanța de urgență

Potrivit declarațiilor făcute recent de Ministrul Muncii, mii de români vor primi bani dacă copiii lor învață într-o unitate școlară sau clasă, aflată în situația de a gestiona un focar cu noul tip de virus. Violeta Alexandru a menționat joi că ordonanța de urgență se află pe ordinea de zi a Guvernului.

„Suntem gata de acum o săptămâna cu ordonanţa de urgenţă (privitoare la plata pentru părinţi – n.r.), dar ordonanţa trebuia să treacă toate etapele de avizare, inclusiv avizul Consiliului Economic şi Social şi Consiliul legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii şi completări.(…) Vreau să subliniez pentru cei care în spaţiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinţilor. Ministerul Muncii efectuează, în acest moment, plăţi pentru toate situaţiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberată de DSP, o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID, avem în plată, avem în gestionare această situaţie”, a spus Ministrul Muncii, potrivit digi24.ro.

Se dau bani pentru mii de români. Anunțul oficial făcut de Violeta Alexandru
Violeta Alexandru, Sursă Foto: Octav Ganea

Bani pentru părinții copiilor care învață în scenariul 2 și 3

Violeta Alexandru a menționat că va veni cu completări în cadrul ordonanței de urgență, iar astfel se vor oferi bani și pentru cazurile în care elevii învață în instituții aflate în scenariile 2 și 3. Totodată, trebuie completat și cadrul legat aprobat la momentul respectiv cu scenariile 2 și 3, spune Violeta Alexandru.

„Noi, practic, acum extindem sfera de aplicabilitate a Ordonanţei 147 pe 2020 ca urmare a ordinului comun al ministrului Educaţiei Naţionale şi al ministrului Sănătăţii, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spaţiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior Ordonanţei, venim să completăm Ordonanţa pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situaţiilor părinţilor copiilor care învaţă în scenariul 2 şi 3”, a mai adăugat Ministrul Muncii.

Urmăriți Impact.ro și pe