Se dau bani înapoi de la stat. Cine sunt românii care îi vor primi şi de când

Badea Violeta 20.01.2022, 10:59
Se dau bani înapoi de la stat. Cine sunt românii care îi vor primi şi de când

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a făcut un anunț important care o să-i bucure foarte mult pe români! Numeroase persoane au fost amendate pentru necompletarea formularului pentru intrarea în ţară. Ei bine, s-a aflat că cei care au apucat să achite sancțiunile pot primi banii înapoi. Iată când se va întâmpla acest lucru și în ce condiții!

Ce anunț a făcut un europarlamentar USR . Mulți români o să se bucure

Luna decembrie a fost, în general, o lună cu foarte multe sărbători. Așadar, foarte mulți români au ales să se întoarcă în țară pentru a fi aproape de cei dragi.

Perioada a coincis cu introducerea formularului digitale de intrare în România (PLF), care a devenit obligatoriu pentru toţi cetăţenii care sosesc în ţară.

Astfel s-a creat un adevărat haos la granițe și foarte mulți români au fost amendați pentru necompletarea acestui document. Unii au primit sancțiuni chiar dacă au completat formularul PLF din cauză că că nu au fost găsiți în baza de date.

Din fericire pentru aceștia, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a pregătit un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate şi restituirea banilor deja plătiţi.

„Anulăm amenzile PLF şi returnăm banii deja plătiţi. Am iniţiat textul legii în colaborare cu colegii mei – parlamentarii USR Stelian Ion şi Silviu Dehelean – care o vor şi depune în Camera Deputaţilor”, a precizat Vlad Gheorghe.

Bani de la stat pentru romani
Bani de la stat pentru romani

Când ar putea sa-și primească românii banii înapoi

Europarlamentarul USR a anunțat că noua lege prevede anularea amenzilor și restituirea amenzilor plătite în 30 de zile. De asemenea, proiectul include și păstrarea datelor înregistrate pentru o perioadă de șase luni.

Vlad Gheorghe este de părere că românii nu au fost informați din timp cu privire la necesitatea completării formularului la sosirea în ţară.

„Demersul nostru va repara o situaţie absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o şi pe care autorităţile se fac că n-o văd şi n-o înţeleg.

Românii n-au fost informaţi din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în ţară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă”, a scris pe Facebook europarlamentarul USR.

Amintim că, toți cetățenii care sosesc în România sunt obligați să completeze electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară (PLF).

Acest lucru se poate face prin aplicaţia plf.gov.ro. Cei care nu respectă această obligație sunt amendați cu o sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...